Τέσσερα άτομα βρίσκονται, ήδη, στα χέρια των αρχών καθώς από την εισαγγελική έρευνα φέρονται να εμπλέκονται σε σοβαρά επεισόδια οπαδικής βίας. Η μεγάλη έρευνα της δικαιοσύνης που βρίσκεται σε εξέλιξη, υπό την εποπτεία του αθλητικού εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλου, οδήγησε στην άσκηση ποινικής δίωξης για βαρύτατα αδικήματα και στην έκδοση συνολικά έξι ενταλμάτων σύλληψης σε βάρος προσώπων που εμφανίζονται να δρούσαν, από τον Απρίλιο του 2019 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2021 στην Αθήνα και τον Πειραιά, στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης της οποίας φέρεται να ηγείτο μια 27χρονη γυναίκα η οποία στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί για παραβάσεις της αθλητικής νομοθεσίας.

Συγκεκριμένα, η ποινική δίωξη που ασκήθηκε περιλαμβάνει συνολικά 18 αδικήματα, πέντε εκ των οποίων τιμωρούνται σε βαθμό κακουργήματος. Στο κατηγορητήριο καταγράφονται, μεταξύ άλλων, αδικήματα όπως συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ληστείες, εκρήξεις κατοχή εκρηκτικών βαριές σκοπούμενες σωματικές βλάβες, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, παράβαση του νόμου περί όπλων, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και εμπρησμούς.

Σφυρί σε δικαστήριο

Οπαδοί του Παναθηναϊκού έκαναν επιθέσεις σε συνδέσμους του Ολυμπιακού

Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές, μέλη της συγκεκριμένης ομάδας ήταν οπαδοί του Παναθηναϊκού που εμφανίζονται να έκαναν περίπου 15 επιθέσεις σε συνδέσμους του Ολυμπιακού, σε καταστήματα και οχήματα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα θύματα των επιθέσεων σε πολλές περιπτώσεις έχουν αναγνωρίσει τους δράστες των επιθέσεων σε βάρος τους ενώ σε άλλες τους έχουν περιγράψει καθώς είχαν φροντίσει να φορούν κουκούλες έχοντας καλύψει τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους.

«Κλειδί» στην αποκάλυψη της υπόθεσης αποτέλεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου η οποία φέρεται να έφερε στο φως διαλόγους «φωτιά» μεταξύ των κατηγορουμένων καθώς από αυτές προέκυπτε η συνεννόηση τους για τα χτυπήματα που ακολούθησαν αλλά και ο πρωταγωνιστικός ρόλος της 27χρονης. Οι κατηγορούμενοι, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, δρούσαν σε ομάδες των 15 έως 40 ατόμων, πετούσαν βόμβες μολότοφ και χρησιμοποιούσαν μαχαίρια, ρόπαλα και σιδερένιους ράβδους σε κάθε τους επίθεση.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε στον 2ο τακτικό ανακριτή, ο οποίος με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα εξέδωσε τα εντάλματα σύλληψης. Ενώπιον τους ανακριτή θα απολογηθούν οι κατηγορούμενοι και στη συνέχεια θα αποφασιστεί η περαιτέρω ποινική τους μεταχείριση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εισαγγελική έρευνα συνεχίζεται προς κάθε κατεύθυνση, καθώς στο «μικροσκόπιο» της δικαιοσύνης βρίσκονται και επιθέσεις οπαδών και άλλων ομάδων εκτός του Παναθηναϊκού.

Η φωτογραφία είναι αρχείου