Βαρύς οπλισμός αλλά και 300.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής από τις έρευνες της ΕΛΑΣ για την απαγωγή του επιχειρηματία Γιώργου Κυπαρίσση. Ανάμεσα στους τρεις μέχρι στιγμής συλληφθέντες είναι και το άτομο που φέρεται να σχεδίασε και οργάνωσε την αρπαγή του 41χρονου επιχειρηματία λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του στο Ντράφι.

Το πρωί της Κυριακής πραγματοποιήθηκε στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ επίσημη παρουσίαση για την υπόθεση απαγωγής του Γιώργου Κυπαρίσση και την εξιχνίαση της, με τον Διοικητή της Ασφάλειας Αττικής υποστράτηγο Πέτρο Τζεφέρη να δηλώνει: «Ο επαγγελματισμός και η μεθοδικότητα με την οποία εργάστηκαν τόσο στη διερεύνηση της απαγωγής του 41χρονου, όσο και στην άμεση σύλληψη των μελών της εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε χρηματαποστολές στην Αττική, είναι τα συστατικά στοιχεία αυτών των επιτυχιών»

«Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω την οικογένεια του επιχειρηματία για την αμέριστη εμπιστοσύνη που επέδειξε στην Ελληνική Αστυνομία όλο αυτό το χρονικό διάστημα των 65 ημερών.
Θα ήθελα να ξεκινήσω την σημερινή μας παρουσίαση από το περιστατικό της απαγωγής του επιχειρηματία, ο οποίος απήχθη την 29η Δεκεμβρίου 2021, από το Ντράφι Παλλήνης. Οι δράστες προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, προσεγγίζοντας τον σε κοντινή τοποθεσία από το σπίτι του τον δέσμευσαν με χειροπέδες και τον χτύπησαν, ενώ στη συνέχεια τον επιβίβασαν με τη βία σε αυτοκίνητο.
Ακολούθως, μετέβησαν σε έτερο σημείο στον οικισμό ”Φοίνικα” Σπάτων όπου έκαψαν τα οχήματά τους και τον έβαλαν σε άλλο όχημα, με το οποίο τον οδήγησαν σε κρησφύγετο. Εκεί τον κράτησαν για λίγες ημέρες και έπειτα τον μετέφεραν σε άλλο κρησφύγετο» είπε.

«Καθ’ όλη τη διάρκεια της κράτησής του, οι δράστες τον χτύπησαν προκαλώντας του ελαφρές κακώσεις, σε πολλές περιπτώσεις βιντεοσκοπώντας τον με σκοπό, να στείλουν το βίντεο στους συγγενείς του. Κατά το χρονικό διάστημα κράτησης του οι δράστες επικοινώνησαν πολλές φορές, είτε τηλεφωνικά είτε μέσω μηνυμάτων, με μέλη της οικογένειάς του, απαιτώντας αρχικά την καταβολή του χρηματικού ποσού του 1.000.000 ευρώ, ώστε να τον απελευθερώσουν» είπε ο υποστράτηγος Πέτρος Τζεφέρης.

«Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν προσημειωμένα χαρτονομίσματα»

«Μετά από πολυήμερες διαπραγματεύσεις μείωσαν τελικά την απαίτησή τους στο ποσό των 800.000 ευρώ το οποίο τους παραδόθηκε και στη συνέχεια πρωινές ώρες της περασμένης Παρασκευής 4 Μαρτίου 2022, απελευθέρωσαν τον 41χρονο σε δασώδη έκταση στις Αχαρνές Αττικής. Ακολούθως στο πλαίσιο του αυτοφώρου αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε οργανωμένη και άρτια εκτελεσμένη αστυνομική επιχείρηση συνέλαβαν τρία άτομα (2 άνδρες 41 και 34 ετών και μία γυναίκα 39 ετών) για την απαγωγή του επιχειρηματία.

Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες και επιχειρήσεις των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν προσημειωμένα χαρτονομίσματα αξίας 300.000 ευρώ, 4 πιστόλια, περίστροφο, υποπολυβόλο, πυρομαχικά, αλεξίσφαιρα γιλέκα και πλήθος κινητών τηλέφωνων. Κλείνοντας για αυτή την υπόθεση, θα ήθελα να σημειώσω ότι μεταξύ των συλληφθέντων ατόμων είναι και το αρχηγικό στέλεχος της ομάδας που διέπραξε την απαγωγή, την οποία ο ίδιος οργάνωσε» σημείωσε ο διοικητής της Ασφάλειας Αττικής.