Θρίλερ δίχως τέλος στην Πάτρα με τα τρία νεκρά παιδιά. Την περίοδο που η 9χρονη κόρη της οικογένειας νοσηλευόταν στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο, υπήρχαν και άλλοι γονείς που βρίσκονταν εκεί μέρα νύχτα δίπλα στα άρρωστα παιδιά τους.

Μάρτυρας που εντόπισε το «Φως στο Τούνελ» μιλά για τη στιγμή που η 9χρονη έπαθε ανακοπή. «Έρχονταν συνέχεια γιατροί και η μικρή ήταν μονίμως στο μηχάνημα. Ήταν καταβεβλημένη», λέει η μάρτυρας που το παιδί της νοσηλευόταν στο διπλανό δωμάτιο με την αδικοχαμένη Τζωρτζίνα.

Τη στιγμή που άνοιξε την πόρτα για να κατευθυνθεί προς το κυλικείο, ήταν η ώρα που η άτυχη 9χρονη έπαθε την ανακοπή και η μάρτυρας περιγράφει τα όσα εκτυλίχθηκαν μπροστά στα μάτια της: «Μου φώναξε η μητέρα της ότι έπαθε ανακοπή και έτρεχε να πιάσει το κουδούνι για να χτυπήσει στους γιατρούς. Μου είπε “κάτσε μέσα, μη δει το παιδί σου” και αυτό έκανα. Ήταν πολύ οδυνηρό».

Νωρίτερα, όπως αναφέρει, δεν άκουσε φωνές ή φασαρία, παρά μόνο το μηχάνημα οξυγόνου στο δωμάτιο της Τζωρτζίνας.

Η μάρτυρας τονίζει πως δεν κατάφερε να γνωρίσει καλά τη μητέρα των τριών κοριτσιών που χάθηκαν τόσο άδικα, όσο καιρό βρισκόταν στο διπλανό δωμάτιο, όπως όμως υποστηρίζει κατά τη διάρκεια συζήτησης που είχαν, της εκμυστηρεύτηκε ότι είναι χωρισμένη και ότι έχει «χάσει» ήδη δύο παιδιά.

«Όταν έμαθα όλα αυτά που συμβαίνουν, δε θεώρησα ότι μπορώ να δώσω κάποιο φως στην υπόθεση επειδή δεν έζησα πολύ με το κοριτσάκι», κατέληξε.

Πώς ενημερώθηκαν οι γιατροί για την ανακοπή της 9χρονης Τζωρτζίνας

Την Κυριακή 11 Απριλίου η μητέρα ήταν εκείνη που θα βίωνε ξανά στιγμές που όλοι απεύχονται. Έχοντας ήδη θρηνήσει δύο παιδιά και έγκυος στο τέταρτο, θα έβλεπε τη μεγάλη της κόρη να πηγαίνει στον άλλο κόσμο και να επιστρέφει βαριά λαβωμένη…

Οι μαρτυρίες είναι συγκλονιστικές: «Πέρασε ο γιατρός γύρω στις έξι και το παιδί κοιμόταν φυσιολογικά. Επτά παρά πέντε η μαμά έρχεται σε μας. Μιλάμε για μικρές αποστάσεις. Δύο δωμάτια απόσταση. Μας είπε ότι κάτι δεν πάει καλά με το παιδί. Δεν μας έδωσε την εικόνα του επείγοντος, οπότε βγήκαμε περπατώντας μαζί της αν και στο μεταξύ είχε πάει ήδη νοσηλεύτρια στο δωμάτιο. Προφανώς δεν είχε αντιληφθεί τη σοβαρότητα. Εκείνη που έβαλε τις φωνές ήταν η νοσηλεύτρια. Ούρλιαξε «τρέξτε» και τρέξαμε όλοι μαζί. Το παιδί βασικά δεν είχε σημάδια ζωής, ήταν νεκρό. Πέσαμε όλοι πάνω του».

Μάρτυρες περιγράφουν πως ένας έμπειρος γιατρός του νοσοκομείου κατάφερε μετά από υπεράνθρωπη προσπάθεια να επαναφέρει το χωρίς σφυγμό κοριτσάκι στη ζωή…

«Έπεσε πάνω στο παιδί στην κυριολεξία. Όταν μάλιστα άκουσε ποιο παιδί είναι φώναζε “δε θα σε αφήσω να φύγεις”. Έγιναν τα πάντα και το επανέφερε».

Μετά από σχετική ερώτηση δημοσιογράφου της εκπομπής για το εάν χάθηκε πολύτιμος χρόνος, ο μάρτυρας απάντησε: «Βεβαίως. Αυτό είναι σίγουρο, είναι δεδομένο. Τι να σας πω, αυτό είναι πολύ μυστήριο. Είναι περίεργο, ήταν μια χαρά, δεν μπορεί. Αφού μετά το πρώτο που ζητήσαμε ήταν τοξικολογική. Τη στείλαμε στο Ρίο, αλλά δεν έδειξε τίποτα. Το παιδί ήταν νεκρό, γι’ αυτό και χρειάστηκε τόση ώρα για να επανέλθει. Ένα παιδί που υποτίθεται έχει πρόβλημα με την καρδιά του, δεν επανέρχεται με τίποτα. Αν είναι προβληματική η καρδιά, δε θα επανέλθει. Αυτή η καρδούλα ήταν φρέσκια. Επανήλθε».