Ανατριχίλα προκαλούν όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το γηροκομείο – «κολαστήριο» στην Κρήτη. Δεν είναι μόνο οι μαρτυρίες των ηλικιωμένων για τη φρίκη πουν ζούσαν, αλλά όλα πιστοποιούνται από βιντεοληπτικό υλικό, καθώς υπήρχαν κάμερες και μέσα στη δικογραφία περιλαμβάνονται και φωτογραφίες από αυτό το υλικό.

Μια τέτοια φωτογραφία έφερε στη δημοσιότητα ο τηλεοπτικός σταθμός Open και, όπως ανέφερε η δημοσιογράφος Μίνα Καραμήτρου, είναι από το βίντεο που υπάρχει μέσα στη δικογραφία. Είναι μια ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία είναι εντελώς αποστεωμένη πάνω σε ένα κρεβάτι.

Τέτοιες φωτογραφίες υπάρχουν πάρα πολλές μέσα στη δικογραφία και αποδεικνύουν την κατάσταση στην οποία ήταν οι ηλικιωμένοι μέσα στο γηροκομείο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Έκρυβαν τους ηλικιωμένους στην ταράτσα

Η χωρητικότητα αυτού του γηροκομείου ήταν μόλις για 16 άτομα ωστόσο στην πραγματικότητα υπήρχαν πάνω από 50 και κάθε φορά που γινόταν έφοδος για να γίνει έλεγχος στο γηροκομείο έβγαζαν τους ηλικιωμένους γέροντες στην ταράτσα και με γυψοσανίδες έκλειναν τους χώρους για να μην τους βρίσκουν στον έλεγχο.

Μάλιστα, υπάρχουν καταθέσεις υπαλλήλων που τα πιστοποιούν, οι οποίοι ήταν επιφορτισμένοι με το να βάζουν τις γυψοσανίδες

Σχετικά με τις συνταγογραφήσεις, υπάρχουν μέσα στη δικογραφία καταγραφές, σύμφωνα με τις οποίες σε γυναίκα χορηγούσαν φάρμακα για τον προστάτη και σε ηλικιωμένο χορηγούσαν φάρμακα για την εμμηνόπαυση.

Οι παράνομες συνταγογραφήσεις ξεπερνούσαν τα 3 εκατομμύρια ευρώ. Στο μεταξύ, αναμένεται το πόρισμα της υπηρεσίας Ελέγχου Δαπανών Κοινωνικής Ασφάλισης που εκεί θα αποτυπώνεται πιο καθαρά το μέγεθος της κατάστασης.