Έναν άνδρα 35 ετών και μία γυναίκα 22 ετών συνέλαβε η ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο αυτοφώρου διαδικασίας, για την έκρηξη με γκαζάκια, που έγινε τα ξημερώματα της Τρίτης στην είσοδο του κτιρίου όπου στεγάζεται το Ίδρυμα Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού, στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης (στην οδό Μουσών 37).

Όπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση η αστυνομία, ο 35χρονος και η 22χρονη συνελήφθησαν από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας Βορείου Ελλάδος «κατηγορούμενοι για τοποθέτηση εκρηκτικού- εμπρηστικού μηχανισμού». Μετά την έκρηξη προκλήθηκε πυρκαγιά στο σημείο με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές στην είσοδο του κτιρίου.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας Βορείου Ελλάδος συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022 στη Θεσσαλονίκη δύο ημεδαποί (άντρας 35 ετών και γυναίκα 22 ετών) κατηγορούμενοι για τοποθέτηση εκρηκτικού- εμπρηστικού μηχανισμού από τον οποίο προκλήθηκε έκρηξη και πυρκαγιά με συνέπεια την πρόκληση εκτεταμένων υλικών ζημιών στην είσοδο του “Ιδρύματος Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού” στην οδό Μουσών 37 στη Θεσσαλονίκη.

Η έρευνα συνεχίζεται και με το πέρας της, θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση».

Πηγή φωτογραφίας: GRtimes.gr