Φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι έξι νεαροί που συνελήφθησαν μετά από επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. το μεσημέρι της Τετάρτης, μέσα στο Ίδρυμα της οδού Πατησίων. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι τρεις από τους έξι συλληφθέντες, έχουν απασχολήσει ξανά την Ασφάλεια Αττικής.

Από την προανάκριση, φαίνεται να προκύπτει ότι στόχος τους ήταν να σπάσουν τον τοίχο και να αποκτήσουν πρόσβαση σε χώρο, ο οποίος λειτουργούσε παλαιότερα ως «στέκι» και είχε εκκενωθεί από τους αστυνομικούς πριν από περίπου δύο χρόνια.

Τότε, μετά την εκκένωση από την ΕΛ.ΑΣ., η πρυτανεία αποφάσισε να χτίσει τον χώρο. Στη ΓΑΔΑ εκτιμούν ότι οι συλληφθέντες ήθελαν με τον τρόπο αυτό να «απαντήσουν» στις πρόσφατες επιχειρήσεις της Αστυνομίας για την εκκένωση καταλήψεων.

Νωρίτερα βίντεο από την επιχείρηση έδωσε στη δημοσιότητα το Αρχηγείο της Αστυνομίας. Οι άνδρες των ΜΑΤ και της ΟΠΚΕ επενέβησαν μετά από πληροφορία ότι ομάδα νεαρών, πραγματοποιούσε με τη χρήση ηλεκτρικών εργαλείων και σφυριών φθορές στην τοιχοποιία του Πανεπιστημίου, με στόχο να επεκτείνει παράνομο στέκι που λειτουργούσε εντός του ιδρύματος.

Προανάκριση διενεργείται από την Κρατική Ασφάλεια.