Αμετανόητος για την αποτρόπαια πράξη του εμφανίζεται ο Βούλγαρος φερόμενος ως παιδοκτόνος, ο οποίος από χθες το απόγευμα κρατείται στις Φυλακές της Κέρκυρας.

Ο 27χρονος για λόγους ασφαλείας παραμένει στον ειδικό χώρο κράτησης, στα πειθαρχεία και δεν έχει επαφή με τις ακτίνες της φυλακής. Ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Κέρκυρας, Υπαρχιφύλακας Μανώλης Κουλούρης δηλώνει στο Αθηναϊκό –  Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι τον επισκέφτηκε δύο φορές, χθες και σήμερα, στο κελί της απομόνωσης και ανθρώπινα, όπως αναφέρει, μπήκε στην διαδικασία να τον ρωτήσει γιατί το έκανε.

«Αρνήθηκε για προφανείς λόγους, αν και έχει ομολογήσει. Μου είπε, πως δεν το έκανε ο ίδιος. Το έκανε μπροστά του ο φίλος του, κατά τον τρόπο που έχουμε ακούσει. Ετσι ισχυρίσθηκε». Με την εμπειρία που έχει ο κ. Κουλούρης αναφέρει ότι η εικόνα του 27χρονου είναι εκείνη ενός φυσιολογικού ανθρώπου. Δεν κλαίει, δεν γελάει, μοιάζει ήρεμος. «Δεν θα έλεγα, από την εμπειρία που έχω, ότι ήταν ταραγμένος» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουλούρης.

Στην Κέρκυρα κρατούνται 216 αλλοδαποί ανάμεσα τους Βούλγαροι και 75 Έλληνες. Σύμφωνα με τον υπαρχιφύλακα, πολλοί εκφράζονται υβριστικά εναντίον του, λόγω της φύσης του εγκλήματος, ωστόσο η λειτουργία της φυλακής εξελίσσεται ομαλά.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει προαυλισμός του Βούλγαρου, όπως λέει ο κ. Κουλούρης. «Δεν γνωρίζω εάν κάτι τέτοιο θα γίνει άμεσα. Πρέπει με τον Διευθυντή και τον αρχιφύλακα να βρούμε κάποιο χώρο, ώστε να βγαίνει, όταν η υπόλοιπη φυλακή κλείνει. Δηλαδή όταν οι υπόλοιποι κρατούμενοι μπαίνουν στα κελιά τους» προσθέτει.