Μέσα στον Μάιο θα καταθέσουν τελικά τα μέλη του ΚΥΣΕΑ στη δίκη με τις χρυσές μίζες με πρωταγωνιστή τον Άκη Τσοχατζόπουλο, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η κατάθεση των μαρτύρων κατηγορητηρίου.

Έτσι ο Κώστας Σημίτης και ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα περάσουν και πάλι το κατώφλι του Εφετείου στις 13 Μαΐου, ενώ στις 20 Μαΐου καταθέτει η Βάσω Παπανδρέου και ο Γιάννος Παπαντωνίου, ο οποίος απουσίαζε σήμερα από το δικαστήριο λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του στο εξωτερικό.

Την Τετάρτη 27 Μαΐου θα καταθέσουν οι αρχηγοί των τριών όπλων της εποχής, Αθανάσιος Τζογάνης, Μανώλης Παραγιουδάκης και Γιώργος Ιωαννίδης.

«Δεν έχουν να εισφέρουν τίποτα στην διαδικασία», είπε αναφερόμενος στην κατάθεση των μελών του ΚΥΣΕΑ ο Μ. Δημητρακόπουλος συνήγορος της Αρετής Τσοχατζοπούλου.

Ο συνήγορος του Άκη Τσοχατζόπουλου πάλι Γ. Παγορόπουλος εξέφρασε αντίθετη άποψη υπογραμμίζοντας: «Άπαντες είχαν πλήρη και απρόσκοπτη γνώση. Ήταν τομή να κληθούν τα μέλη του ΚΥΣΕΑ όχι μόνο για το δικαστήριο αλλά και για να μάθει ο Ελληνικός λαός τι έγινε τότε. Ενδεχομένως να ενοχληθούν κάποιοι είτε από τον πολιτικό ή άλλο χώρο. Σε κάθε περίπτωση η παρουσία τους είναι σημαντική. Σε δυο εβδομάδες θα ξεδιπλωθούν όλες οι πτυχές της αγοράς όπλων και κυρίως της προμήθειας των υποβρυχίων τύπου 214».

Νωρίτερα, ο Άκης Τσοχατζόπουλος αντάλλαξε τυπική χειραψία με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και την πρώην υπουργό Βάσω Παπανδρέου.

Την ώρα της άφιξης του στην δικαστική αίθουσα ο Άκης Τσοχατζόπουλος πλησίασε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. «Γεια σου Βαγγέλη» του είπε και στράφηκε στον Κ. Σημίτη λέγοντάς του: «Γεια σου πρόεδρε».