Την εξάρθρωση πενταμελούς εγκληματικής οργάνωσης, η οποία αναλάμβανε την παράνομη διακίνηση μεταναστών από τρίτες χώρες, πέτυχε το Τμήμα Επιχειρήσεων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.

Μεταξύ των συλληφθέντων περιλαμβάνονται ο 35χρονος «εγκέφαλος» του κυκλώματος και δύο κύρια μέλη της οργάνωσης, 45 και 42 ετών. Στη δικογραφία υπάρχουν τα ονόματα ακόμη 2 προσώπων.

Στο πλαίσιο τής αιφνιδιαστικής αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε, αποτράπηκε επίσης η λαθραία έξοδος από τη χώρα 4  μεταναστών, ενώ κατασχέθηκε χρηματικό ποσό άνω των 30.000 ευρώ, προερχόμενο από την παράνομη δραστηριότητα της ομάδας.

Αναλυτικότερα, η αντίστροφη μέτρηση για τα πέντε μέλη της σπείρας ξεκίνησε το απόγευμα της 13ης Μαρτίου, όταν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, οργάνωσαν σχετική επιχείρηση στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ευζώνων, στο ύψος του χωριού Καστανά. Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας διαπιστώθηκε ότι τα δύο συλληφθέντα μέλη της σπείρας, ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός, επιβίβασαν σε επιβατικό αυτοκίνητο και επιχείρησαν να μεταφέρουν παράνομα σε γειτονική χώρα 4 αλλοδαπούς (εκ των οποίων οι δύο υπήκοοι Συρίας και ισάριθμοι υπήκοοι Ιράκ).

Ακολούθησε δεύτερη αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη του αλλοδαπού «εγκεφάλου» του κυκλώματος, ο οποίος εντοπίστηκε λίγο αργότερα σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για να διαλευκανθεί το εύρος της παράνομης δραστηριότητας της εγκληματικής οργάνωσης.