Δικαιοσύνη και αστυνομία πετούν η μια στην άλλη το μπαλάκι των ευθυνών μετά την αποκάλυψη ότι 40χρονος που κατηγορείται για βιασμούς ανήλικων παιδιών κυκλοφορούσε και δρούσε ανεμπόδιστος.

Η συγκλονιστική υπόθεση έφερε στο φως πολύμηνες έρευνες των αρχών οι οποίες, όμως, δεν είχαν αποτέλεσμα. Η αστυνομία φαίνεται να χρεώνει καθυστέρηση στη δικαιοσύνη με αποτέλεσμα ο κατηγορούμενος να παραμένει ασύλληπτος και η Εισαγγελία Πρωτοδικών με ανακοίνωση της να κάνει λόγο για «δικογραφία που υποβλήθηκε στην υπηρεσία με το ταχυδρομείο χωρίς κάποια ένδειξη κατεπείγοντος» με αποτέλεσμα να καταχωρηθεί ως αγνώστου δράστη και να μην χρεωθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της εισαγγελίας αναφέρεται ότι:

«Σχετικά με τον απολύτως δικαιολογημένο θόρυβο που προκλήθηκε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης σ’ ότι αφορά στον δράστη βιασμού και αποπλάνησης παιδιού σας πληροφορούμε τα εξής:

Την 25/8/2014 υποβλήθηκε στην Υπηρεσία μας δικογραφία που αφορούσε στο βιασμό και την αποπλάνηση ανήλικης από άγνωστο δράστη. Η δικογραφία παραδόθηκε απευθείας στον Εισαγγελέα, ο οποίος αυθημερόν έδωσε παραγγελία για την ανακάλυψη του δράστη. Την 23/9/2014 η δικογραφία επανήλθε στην Υπηρεσία μας και ζητήθηκε και πάλι απευθείας από τον Εισαγγελέα παραγγελία για τη διερεύνηση των στοιχείων του δράστη μέσω facebook, η οποία δόθηκε αυθημερόν. Η εν λόγω δικογραφία επανυποβλήθηκε στην υπηρεσία μας μέσω ταχυδρομείου αυτή τη φορά, χωρίς κάποια εξωτερική ένδειξη κατεπείγοντος, ως είθισται στις περιπτώσεις αυτές, τον Δεκέμβριο του 2014.

Για το λόγο αυτό και με δεδομένο ότι στους Η/Υ της Εισαγγελίας είχε καταχωρηθεί ως δικογραφία με άγνωστο δράστη, η δικογραφία δεν αξιολογήθηκε ως κατεπείγουσα προκειμένου να δοθεί άμεσα στον Εισαγγελέα που τη χειριζόταν για να ασκηθεί η δέουσα ποινική δίωξη.

Σημειώνεται ότι σε ανάλογες περιπτώσεις, όταν δηλαδή έχει προκύψει η ταυτότητα του δράστη και αυτός κρίνεται επικίνδυνος η δικογραφία κατά πάγια πρακτική δεν αποστέλεται με ταχυδρομείο αλλά παραδίδεται απευθείας στον Εισαγγελέα προκειμένου να εκδοθεί άμεσα ένταλμα σύλληψης. Τελικώς η δικογραφία μετά τη σύλληψη του δράστη και για νέα αποπλάνηση ανηλίκου χρεώθηκε άμεσα στον Εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη ενώ παράλληλα δόθηκε εντολή για δημοσιοποίηση των στοιχείων του. Σε κάθε περίπτωση από την Υπηρεσία μας διατάχθηκε άμεσα πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διακριβωθούν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες υπαλλήλων της Υπηρεσίας μας».

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση της Εισαγγελίας