Την υπεράσπιση των επτά αστυνομικών που πυροβόλησαν και σκότωσαν τον 20χρονο Ρομά στο Πέραμα ανέλαβε ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας. «Οι άνθρωποι που έχω την τιμή να υπερασπίζομαι δεν είναι δολοφόνοι, δεν είναι κακοποιοί, αλλά παιδιά με σπουδές και ιδιαίτερη αγωγή» είπε μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1.

Μιλώντας για τους νεαρούς που ήταν στο κλεμμένο αυτοκίνητο κατά την καταδίωξη ο κ. Κούγιας είπε ότι δεν ήταν άοπλοι. «Έχουμε απέναντί μας και νεαρά παιδιά που κανείς δεν έχει δικαίωμα να τους αφαιρέσει τη ζωή, τα οποία όμως ξεκινούν τη μέρα τους με διαφορετικό τρόπο, από κακή αγωγή, από κακές συνθήκες ζωής. Εκείνη την ημέρα, τα συγκεκριμένα παιδιά, έκαναν μια διακεκριμένη κλοπή. Όλοι λένε ότι ήταν άοπλα τα παιδιά. Ποιος το είπε; Αυτός που έφυγε είναι σίγουρο ότι τα πήρε. Δεν έχουμε μια τυχαία περίπτωση. Έχουμε ανθρώπους που ξεκίνησαν να αφαιρέσουν τη ζωή αστυνομικών και αστυνομικούς που αμήνθυκαν για να σώσουν τη ζωή τους» είπε.

Για το αν πήραν εντολή οι αστυνομικοί να σταματήσουν την καταδίωξη ο κ. Κούγιας υποστήριξε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. «Από ότι γνωρίζω καμία τέτοια εντολή δεν πήραν, είναι κατηγορηματικοί ότι δεν άκουσαν κάτι τέτοιο» είπε.

Ο δικηγόρος ανέφερε ότι το ημιαυτόματο όπλο των αστυνομικών δικαιολογεί τις πολλές ριπές, ενώ εξήγησε ότι με 200 χλμ την ώρα είναι δύσκολο να σημαδέψει κανείς τα λάστιχα του αυτοκινήτου. «Έπρεπε και να κατηγορηθούν και να κρατηθούν» είπε για τους αστυνομικούς.