Η πολυσυζητημένη «λίστα Πέτσα» βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» της δικαιοσύνης από τον περασμένο Απρίλιο απαντούν αρμόδιες πηγές στις φωνές που κάνουν λόγο για «αδράνεια».

Η οικονομική εισαγγελία είναι εκείνη που ξεκίνησε την έρευνα με αφορμή την αναφορά που είχαν καταθέσει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου 48 πρόσωπα μεταξύ των οποίων δημοσιογράφοι, καθηγητές Πανεπιστημίων, καλλιτέχνες καθώς και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Το σκέλος της αναφοράς που αφορούσε ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υφυπουργού στον πρωθυπουργό Στέλιου Πέτσα και του υφυπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη έχει διαβιβαστεί από τον Μάιο στη Βουλή με διερευνώμενο το αδίκημα της απιστίας σε βάρος του δημοσίου, αφού στην αναφορά γινόταν λόγος για κατασπατάληση εκατομμυρίων ευρώ, αδιαφάνεια και μεροληψία, με στόχο τη χειραγώγηση των ΜΜΕ.

Παράλληλα, διενεργείται από την διεύθυνση ερευνών οικονομικού εγκλήματος προκαταρκτική εξέταση σχετικά με τους εκπροσώπους της εταιρeίας που ανέλαβε την κατανομή των κονδυλίων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για την διαφημιστική καμπάνια σχετικά με τον COVID-19.

Τα αδικήματα που ερευνώνται είναι αυτό της συνέργειας σε απιστία και της νομιμοποίησησ εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.