«Όταν τον είδα στο νεκροτομείο, το πρόσωπό του δεν αναγνωριζόταν» είπε ο πατέρας του 28χρονου Βούλγαρου, που πέθανε στη Θεσσαλονίκη τον Ιανουάριο του 2020, όταν ύστερα από επίθεση που δέχθηκε από οπαδούς του ΠΑΟΚ, παρασύρθηκε από αυτοκίνητο.

«Ό,τι γνωρίζω είναι απ’ αυτά που μού μετέφεραν οι φίλοι του, που ήταν μαζί του. Εγώ και η μητέρα του φτάσαμε στη Θεσσαλονίκη λίγες ώρες μετά το περιστατικό. Είχαμε μιλήσει με τον γιο μου στο τηλέφωνο και μού είπε ότι κάνουν τουρ στη Θεσσαλονίκη. Μετά ήταν το κλειστό το κινητό του τηλέφωνο. Αισθανόμουν ότι κάτι συνέβη», είπε στην αρχή της κατάθεσής του ο πατέρας του 28χρονου.

Μίλησε ακόμη για τα φρικτά τραύματα που υπέστη ο γιος του, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «όταν τον είδα στο νεκροτομείο, το πρόσωπό του δεν αναγνωριζόταν», ενώ ανέφερε πως ο γιος του δεν είχε καμία σχέση με ακραίες συμπεριφορές οπαδών. «Ήταν πρόεδρος οπαδών της βουλγαρικής ομάδας Μπότεφ σε εθνικό επίπεδο. Η δουλεία του ήταν οργανωτική. Ήταν το παιδί που ένωνε τους οπαδούς», συνέχισε, ενώ απευθυνόμενος προς τους δικαστές είπε: «Να προσέξετε πολύ αυτή την υπόθεση, γιατί δεν ξέρετε τι είναι για μία μάνα κι έναν πατέρα να ζουν αυτά που ζήσαμε εμείς».

Στο εδώλιο του Κακουργιοδικείου κάθονται έξι οπαδοί του ΠΑΟΚ που κατηγορούνται -μεταξύ άλλων- για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, η 27χρονη οδηγός του αυτοκινήτου, η οποία διώκεται για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, ενώ ως ηθικός αυτουργός στην ανθρωποκτονία και οργανωτής της επίθεσης κατηγορείται ένας 49χρονος.

Η δίκη συνεχίζεται.

Θάνατος Βούλγαρου οπαδού: «Γύρισα το κεφάλι μου και είδα το αμάξι να περνάει από πάνω του»

Τις στιγμές της επίθεσης που δέχθηκε από οπαδούς του ΠΑΟΚ και τελικά κόστισε τη ζωή στον 28χρονο Βούλγαρο οπαδό, περιέγραψε τις προηγούμενες ημέρες της δίκης, αυτόπτης μάρτυρας και φίλος του θύματος.

«Ήρθαμε την προηγούμενη μέρα να δούμε τον αγώνα Άρης – ΠΑΟΚ. Καθίσαμε και την επομένη και πήγαμε για καφέ. Ήμουν με τους φίλους μου και τρεις Έλληνες. Όταν πήγαμε να πάρουμε τα αυτοκίνητα, εμφανίστηκαν από τους θάμνους 30 άτομα που κρατούσαν διαφορά αντικείμενα, όπως σίδερα. Οι περισσότεροι φορούσαν μάσκα και κράνη μηχανής. Ήταν μαυροντυμένοι με διακριτικά του ΠΑΟΚ. Μας επιτέθηκαν. Τρέξαμε περίπου 400 μέτρα. Φτάσανε πίσω μας και άρχισαν να μας χτυπάνε» είπε ξεκινώντας την κατάθεσή του.about:blank

«Ο Τόσκο (28χρονο θύμα) έτρεξε να φύγει και σκόνταψε. Ενώ μας χτυπούσαν και πέσαμε στο έδαφος, ήλθε ένα άσπρο αυτοκίνητο. Εγώ βρισκόμουν οριζόντια στο έδαφος. Ο φίλος μου βρισκόταν σε απόσταση 4 με 5 μέτρων από μένα. Γύρισα το κεφάλι μου και είδα το αμάξι να περνάει από πάνω του […] Οδηγούσε μία μικρή γυναίκα και δίπλα του καθόταν στη θέση του συνοδηγού ένας άνδρας […] Ο άνδρας με κοιτούσε με βλέμμα φονιά που δεν θα ξεχάσω ποτέ» συνέχισε την κατάθεσή του ο ίδιος μάρτυρας, περιγράφοντας το χρονικό της επίθεσης.

Στο σημείο αυτό, κληθείς από την έδρα του δικαστηρίου, ο ίδιος αναγνώρισε τον συνοδηγό του αυτοκινήτου στο πρόσωπο του 49χρονου, κατηγορούμενου για ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία του 28χρονου. «Τότε είχε μαύρο μαλλί και γενειάδα» είπε.

«Πήγαιναν για δολοφονία – Εάν δεν ήταν ο Τόσκο θα ήταν οποιοσδήποτε

Ο μάρτυρας, Βούλγαρος υπήκοος, έκανε λόγο για “ενέδρα” και “οργανωμένη επίθεση” η οποία διήρκησε περί τα 15 λεπτά. «Πήγαιναν για δολοφονία. Εάν δεν ήταν ο Τόσκο θα μπορούσε να ήταν οποιοσδήποτε […] Πέντε δεύτερα αφού πέρασε το αμάξι πάνω από τον Τόσκο εξαφανίστηκαν όλοι και ήρθε η αστυνομία. Έφυγαν προς το δρόμο απ’ όπου είχαν έρθει» κατέθεσε ο μάρτυρας. Σύμφωνα με όσα κατέθεσε, ο ίδιος δέχθηκε σοβαρά χτυπήματα σε όλο το σώμα και χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργείο.