Με εννέα συλλήψεις για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης (9/9) αστυνομική επιχείρηση η οποία οργανώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου και πραγματοποιήθηκε σε περιοχές του δήμου Μαλεβιζίου.

Πρόκειται για έξι ημεδαπούς, τέσσερις άνδρες μία γυναίκα και έναν ανήλικο, αλλά και τρεις αλλοδαπούς.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι έξι ημεδαποί είχαν αναλάβει την πώληση των ναρκωτικών, τα οποία αποκρύπτονταν σε υπαίθρια και δύσβατα σημεία καθώς και σε χώρο αποθήκης οικίας.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, αστυνομικοί από το Τμήμα Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας Κρήτης και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Ηρακλείου, εντόπισαν τους τρεις αλλοδαπούς κατά το χρόνο που προμηθεύονταν ναρκωτικές ουσίες τους ημεδαπούς.

Και οι εννέα συνελήφθησαν, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων και της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων.

Σε έρευνες που ακολούθησαν σε περιοχές του Δήμου Μαλεβιζίου σε οικίες, υπαίθριους χώρους και σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 5 κιλά και 45 γραμμάρια κάνναβης, 344,3 γραμμάρια κοκαΐνης, χρηματικό ποσό των 4.640 ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες, ένα πιστόλι με το γεμιστήρα εντός του οποίου υπήρχαν φυσίγγια, 12 κινητά τηλέφωνα, δύο ζυγαριές ακριβείας και διάφορα είδη επιμερισμού και συσκευασίας ναρκωτικών ουσιών.

Επιπλέον, κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, ως μέσο διευκόλυνσης στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, αλλά συνελήφθη και η μητέρα του ανηλίκου ημεδαπού κατηγορούμενη για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, ανέφερε η ΕΛ.ΑΣ. στη σχετική ανακοίνωσή της.

Η προανάκριση διενεργείται από Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.