Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που αναφέρονται στα εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν στις 13 Δεκεμβρίου 2014, από τον ειδικό εφέτη ανακριτή που χειρίζεται υποθέσεις τρομοκρατίας, σε βάρος των φερόμενων ως συνεργών του Χ. Ξηρού Χρήστος Πατουχέα και ο Hari Koka από την Αλβανία.

Στα επίμαχα εντάλματα αναφέρεται ότι όπως προκύπτει από τα αποδεικτικά στοιχεία οι κατηγορούμενοι γνωρίστηκαν στην Α πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού και πως ο Hari Koka είχε μισθώσει την μονοκατοικία της Αναβύσσου όπου διέμενε ο Χ. Ξηρός και εντοπίστηκαν όπλα και πυρομαχικά με εντολή της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς» αλλά και ατόμων που έχουν σχέση με το κοινό ποινικό έγκλημα.
Συγκεκριμένα αναφέρεται πως ο Αλβανός κατηγορούμενος λειτούργησε «κατ εντολή μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς» καθώς και λοιπών ατόμων που σχετίζονται με το κοινό ποινικό έγκλημα, με τους οποίους ο Hari Koka είχε γνωριστεί στην Α πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού με τη μεσολάβηση και καθοδήγηση του Χρήστου Πατουχέα ο οποίος βρισκόταν έγκλιστος στην ίδια πτέρυγα των φυλακών και άλλων αγνώστων προσώπων».

Ο δικαστικός λειτουργός έκρινε αναγκαία την έκδοση των ενταλμάτων καθώς θεωρεί πως οι δύο κατηγορούμενοι είναι ύποπτοι για την διάπραξη και άλλων κακουργηματικών πράξεων.

Ο ανακριτής αποδίδει στους κατηγορούμενους σωρεία κακουργηματικών πράξεων όπως αυτές της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, τρομοκρατικές πράξεις, κατασκευής, προμήθειας και κατοχής από κοινού εκρηκτικών υλών και βομβών, διακεκριμένη οπλοκατοχή πολεμικών όπλων και πυρομαχικών, πλαστογραφία και υπόθαλψη εγκληματία.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ

Στην δικογραφία που έχει σχηματιστεί υπάρχουν μαρτυρίες που «δείχνουν» πως οι αρχές έφτασαν στα ίχνη των δυο φερόμενων ως συνεργών του Χ. Ξηρού.

Σε μια από αυτές αστυνομικός αναφέρεται σε τηλεφώνημα που δέχτηκε από άγνωστο πρόσωπο το οποίο έδωσε πληροφορίες για τον κατηγορούμενος Αλβανό.

Όπως λέει στην κατάθεση του ο αστυνομικός “Στις 9-1-2015 άγνωστος τηλεφώνησε στο 1014 και είπε: “Ακουσε καλά. Ο Θεοχάρης που λένε τα κανάλια ότι νοίκιασε το σπίτι του Ξηρού στην Ανάβυσσο είναι Αλβανός και λέγεται Χάρης Κόκα και είναι 40 χρόνων. Ψάξτε να τον βρείτε”. Έκλεισε το τηλέφωνο πριν προλάβω να του κάνω διευκρινιστικές ερωτήσεις».

Αλλά και ο φαρμακοποιός ο οποίος εισέπραττε το ενοίκιο της μονοκατοικίας της Αναβύσσου φέρεται να αναγνώρισε στο πρόσωπο του Hari Koka τον ενοικιαστή.

«Από τις φωτογραφίες που μου επιδεικνύεται (είναι του Κόκα) αναγνωρίζω το άτομο που μου συστήθηκε ως Χάρης Χρυσάκης , από τον οποίο παραλάμβανα στο φαρμακείο το ενοίκιο για το σπίτι της Αναβύσσου», φέρεται να λέει στην κατάθεση του.