Στη πλήρη εξάρθρωση μιας συμμορίας Ρομά που από τον Μάιο έως τον Δεκέμβριο του 2013 είχαν πραγματοποιήσει δεκάδες ληστείες και κλοπές στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας, έφτασε η Ελληνική Αστυνομία.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ, συνελήφθησαν, σήμερα το πρωί, κατά τη διάρκεια ταυτόχρονων αστυνομικών επιχειρήσεων, σε καταυλισμούς ΡΟΜΑ στην Αργολίδα, την Αττική, την Κορινθία και την Ημαθία, δεκαπέντε ΡΟΜΑ, ηλικίας από 22 έως 48 ετών, σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί Εντάλματα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Ναυπλίου. Παράλληλά, αναζητούνται άλλοι εννέα συνεργοί τους.

Στις αστυνομικές επιχειρήσεις συμμετείχαν αστυνομικοί των Τμημάτων Ασφαλείας Ναυπλίου, Άργους, Ασπροπύργου και Βέροιας, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, του Αστυνομικού Τμήματος Κρανιδίου, καθώς και των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.

Οι παραπάνω συλλήψεις είναι απόρροια εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, που είχε αποτυπωθεί σε σχετική ποινική δικογραφία, στο πλαίσιο της οποίας διακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, μαζί με τους εννέα συνεργούς τους από το Μάιο έως τον Δεκέμβριο του 2013, διέπρατταν συστηματικά ληστείες και κλοπές στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας. Οι συλληφθέντες εμπλέκονται σε έξι ληστείες και 33 κλοπές – απόπειρες, σε οικίες, καταστήματα και επιχειρήσεις.