Στο επίκεντρο εισαγγελικής έρευνας βρίσκεται ο συνδικαλιστής της ΠΟΑΣΥ, αστυνομικός, Σταύρος  Μπαλάσκας με αφορμή τις δηλώσεις του περί παραδικαστικών κυκλωμάτων και διεφθαρμένων δικαστικών.

Η αναφορά του συνδικαλιστή ότι «η αστυνομία συλλαμβάνει και η Δικαιοσύνη αφήνει ελεύθερους τους εγκληματίες» προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων η οποία, αφού σε ανακοίνωση της έκανε λόγο για «ανεύθυνη χυδαιότητα», διαβίβασε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, σχετικά δημοσιεύματα αλλά και απομαγνητοφωνημένα τα επίμαχα αποσπάσματα των δηλώσεων του κ. Μπαλάσκα.

Έτσι, ο αρμόδιος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου αφού μελέτησε τα δημοσιεύματα με τις δηλώσεις ζήτησε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας έχει διατάξει την διενέργεια ένορκης διοικητικής έρευνας  με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Μπαλάσκα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.