Ένας 42χρονος πίσω από υπόθεση αρπαγής στη Θεσσαλονίκη

Εμπλέκονται, μεταξύ άλλων, ένας δικηγόρος, μία 43χρονη και τέσσερις συνεργοί


ΚΟΙΝΩΝΙΑΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
11:08
23/10/2014
Ένας 42χρονος πίσω από υπόθεση αρπαγής στη Θεσσαλονίκη
loading

Εξιχνιάστηκε η υπόθεση αρπαγής, ληστείας και απόπειρας εκβίασης σε βάρος εμπόρου προϊόντων καφέ στη Θεσσαλονίκη.

Ως εγκέφαλος της υπόθεσης ταυτοποιήθηκε ένας 43χρονος, ενώ στην υπόθεση εμπλέκονται επίσης ο 48χρονος δικηγόρος του και μία 43χρονη γυναίκα συνεργός τους.

Προηγήθηκε καταγγελία του θύματος, σύμφωνα με την οποία, τον Ιούνιο του 2014, μετά από παρακίνηση της 43χρονης, πήγε στην πόλη των Ιωαννίνων, προκειμένου να συζητήσει μαζί της τις λεπτομέρειες υποτιθέμενης μελλοντικής τους συνεργασίας.

Στο σημείο της συνάντησης, σε καφετέρια, προσήλθε και ο ιθύνων νους της υπόθεσης, ο οποίος με τη συνδρομή συνεργών του, άρπαξε τον καταγγέλοντα παρά τη θέλησή του, αφαιρώντας παράλληλα το κινητό τηλέφωνο του θύματος, το διαβατήριο, μία τσάντα που περιείχε ένα φορητό υπολογιστή, ένα ασύρματο χειριστήριο, κάρτες τραπέζης και το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ.

Με τη χρήση σωματικής βίας του επέβαλαν να υπογράψει μία αθεώρητη υπεύθυνη δήλωση, με την οποία αποδεχόταν υποτιθέμενο χρέος, ύψους 5.000 ευρώ, προερχόμενο δήθεν από παλιότερη εμπορική συναλλαγή που είχε με τον δράστη. Μετά από αρκετές ώρες οι δράστες άφησαν ελεύθερο τον καταγγέλλοντα, οδηγώντας τον οδικώς, έκτος της πόλης των Ιωαννίνων.

Με τη μεσολάβηση 48χρονου δικηγόρου και μετά από αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες, ο «εγκέφαλος» της υπόθεσης επανήλθε και κατά το χρονικό διάστημα από 01-07-2014 έως 14-10-2014, απαιτούσε την τραπεζική κατάθεση χρημάτων, με το πρόσχημα της αποπληρωμής του υποτιθέμενου χρέους.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστική αστυνομική έρευνα στο κατάστημα, όπου είχε πραγματοποιηθεί η συνάντηση, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε ο φορητός υπολογιστής του θύματος.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει