Καλώδια χαλκού από υπόγειες εγκαταστάσεις πεζοδρομίων, συνολικού μήκους 415 μέτρων και εκτιμώμενης αξίας άνω των 1.500 ευρώ, είχαν κλέψει τρεις υπήκοοι Βουλγαρίας, οι οποίοι διέμεναν σε εγκαταλειμμένο σπίτι στην περιοχή της Καλαμαριάς, το οποίο ηλεκτροδοτούσαν παράνομα, κλέβοντας ρεύμα από κοντινό στύλο της ΔΕΗ.

Πρόκειται για δύο άνδρες και μια γυναίκα ηλικίας από 52 ως 54 ετών, οι οποίοι τον Ιούλιο παραβίασαν, εισήλθαν και διέμεναν παράνομα σε διώροφη κατοικία, ενώ στο εσωτερικό της και στον περίβολο της είχαν μεταφέρει αδρανή υλικά και απορρίμματα, δημιουργώντας ανθυγιεινές συνθήκες διαβίωσης και εστία μόλυνσης για την περιοχή. Το ίδιο διάστημα είχαν προβεί και στις κλοπές καλωδίων.

Οι δράστες συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι μετά από αιφνιδιαστική επέμβαση της αστυνομίας στο σπίτι, παρουσία δικαστικού λειτουργού και με τη συνδρομή τεχνικού της ΔΕΗ και υπαλλήλων της διεύθυνσης Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης και του δήμου Καλαμαριάς,

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, ενώ συνεργείο καθαρισμού του δήμου Καλαμαριάς έκανε καθαρισμό και απολύμανση του χώρου.