Στη φυλακή βιβλιοπώλης που φωτοτυπούσε βιβλία

Καταδίκη για παραβίαση του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων


ΚΟΙΝΩΝΙΑ
12:29
17/10/2014
Στη φυλακή βιβλιοπώλης που φωτοτυπούσε βιβλία
5
loading

Επταετή κάθειρξη επέβαλε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας σε βιβλιοπώλη της πόλης, τον οποίο έκρινε ένοχο για την κατηγορία της συστηματικής σε εμπορικής κλίμακα, φωτοτύπηση βιβλίων εκμάθησης αγγλικής γλώσσας γνωστής εταιρείας.

Η ποινή επιβλήθηκε για την κακουργηματική μορφή του αδικήματος που προβλέπει το άρθρο 66 παρ. 3 του Ν.2121/1993 περί προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με το patrastimes.gr, το δικαστήριο του επέβαλε χρηματική ποινή 20.000 ευρώ, οριστική διακοπή της λειτουργίας του καταστήματος, και 3ετής στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar ALPHA

  Και για ποιό λόγο να χάσουν τα "νόμιμα έσοδά τους" οι εκδότες, καλέ Αερικό; Δεν διέθεσαν χιλιάδες ευρώ για την παραγωγή των βιβλίων και για την οποία εργάστηκαν δεκάδες επαγγελματίες; Τα χρήματα αυτά δεν πρέπει να τα πάρουν κάποτε πίσω; Τι είναι, φιλανθρωπικοί οργανισμοί; Να κλείσουν και οι εκδοτικοί οίκοι όπως οι δισκογραφικές και κινηματογραφικές εταιρίες επειδή οι Έλληνες θέλουν να τα έχουν όλα τζάμπα; Ό,τι θέλει να καταναλώνει και να χρησιμοπεί κανείς θα πρέπει να το πληρώνει και όχι να το κλέβει. Αλλιώς είμαστε ζούγκλα.

  1. avatar marinos

   δίκιο έχεις, απλώς άλλο το χρηματικό πρόστιμο και άλλο το να καταστρέφεις εξ ολοκλήρου την ζωή ενός ανθρώπου. οκ δεν είμαι της νομικής αλλά σε σχέση με άλλα αδικήματα και τις αντίστοιχες ποινές που ακούμε κατά καιρούς νομίζω ότι τώρα απλός το παρατράβηξαν.

 2. avatar Aeriko

  Ο Ψωμιάδης καταδικάστηκε σε 11 χρόνια, διότι με τις παραλείψεις του καταστράφηκε ολόκληρο οικοσύστημα στη λίμνη Κορώνεια. Ο βιβλιοπώλης σε 7 χρόνια κάθειρξη (!) επειδή κάποιοι εκδοτικοί οίκοι και συγγραφείς έχασαν τα νόμιμα έσοδα τους από την αναπαραγωγή φωτοαντιγράφων του πνευματικού έργου τους. Πφφφφ!

  1. avatar Χρήστος

   Ο Ψωμιάδης καταδικάστηκε διότι μείωσε τα πρόστιμα και άργησε να τα επιβάλλει. Οι βιοτεχνίες κατέστρεψαν την λίμνη.
   Επίσης, με τριετή αναστολή.

 3. avatar Stilitis

  Πολύ χοντρή μου φαίνεται η ποινή. Αλλά έτσι είναι η αδέκαστη δικαιοσύνη... Κρίμα που δεν ήταν γιατρός (επίορκος, φακελάκιας κλπ) ή τσουκατοειδής βουλευτής να την βγάλει καθαρή...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει