Τη στιγμή της επίθεσης με εμπρηστικό μηχανισμό στις επιχειρήσεις της στον Βύρωνα περιγράφει η σύζυγος του Νίκου Χαρδαλιά, λέγοντας πως το οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας είναι ξεκάθαρο, δείχνοντας τρία άτομα που φαίνεται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

«Το υλικό δείχνει τρία άτομα που εμπλέκονται σε αυτήν την ενέργεια: ένας άνδρας περνάει πρώτος και δίνει σήμα, βγαίνουν από τη γωνία οι δυο που εκτέλεσαν την ενέργεια. Ο ένας έρχεται στην είσοδο τοποθετεί το σακίδιο και ο άλλος στη βιτρίνα απέναντι. Μετά οι δυο έφυγαν τέρεχοντας και μπήκαν στο στενό, ο τρίτος δεν φαίνεται να εμπλέκεται άμεσα. Είναι με κουκούλες γιατί όπως πάντα κρύβονται. Η αστυνομία κάνει τη δουλειά της και θα έχουμε νεότερα τις επόμενες ημέρες», είπε για τη στιγμή της επίθεσης η Γιώτα Παναγιωτοπούλου μιλώντας στο Star.

«Είμαι 25 χρόνια στον χώρο της γυμναστικής, δεν έχω ποτέ καμία απειλή από κανέναν. Δεν θέλω να κάνω αξιολογήσεις, αλλά προφανώς από εκεί (τον σύζυγό μου) ξεκινάει το όλο ζήτημα. Δεν φοβόμαστε» πρόσθεσε.

Αναφερόμενη στον νεαρό που προσπάθησε να σβήσει τη φωτιά είπε ότι: «Αυτό που με έχει στεναχωρήσει είναι ότι παραλίγο να έχουμε θύμα, έναν νεαρό που προσπάθησε να σβήσει τη φωτιά γιατί θεώρησε ότι είναι φωτιά και σταμάτησε προς τιμήν του και τον ευχαριστώ πολύ για αυτό».

Τι είπε ο 27χρονος που προσπάθησε να σβήσει τη φωτιά

Σε βίντεο ντοκουμέντο φαίνεται ένας 27χρονος ο οποίος κατεβαίνει από το αυτοκίνητό του και προσπαθεί να σβήσει τη φωτιά.

«Διέκρινα ότι είναι μια μικρής έντασης φωτιά, άρα θα μπορούσα να επέμβω για να αποφύγουμε τις μεγάλες ζημιές. Πλησίασα, δεν είχα καταλάβει ότι είναι εκρηκτικός μηχανισμός, εξερράγη μπροστά μου, ανατράπηκα εγώ για να σώσω τη σωματική μου ακεραιότητα. Πήγα σε απόσταση ασφαλείας, πήρα τις αρχές, μίλησα με την οικογένεια και μετα σκάει και ο δεύτερος. Ήμουν πολύ τυχερός θα μπορούσατε να με είχατε θρηνήσει. Έκανα μια υπεύθυνη πράξη, τίποτα παραπάνω», είπε ο 27χρονος.