Απορρίφθηκαν από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας οι προσφυγές των ενστόλων οι οποίοι ζητούσαν την ακύρωση της απόφασης που αφορούσε στην εφάπαξ καταβολής ποσού που καλύπτει τη διαφορά μεταξύ των συντάξεων που δικαιούνταν βάσει των ειδικών μισθολογικών διατάξεων και εκείνων που τελικά έλαβαν, από το 2012 έως το 2016, ενδιάμεσο χρονικό διάστημα μεταξύ μνημονιακών νόμων.

Συγκεκριμένα, προβλέφθηκε νομοθετικά ότι η καταβολή στους απόστρατους των Ενόπλων Δυνάμεων, εφάπαξ χρηματικού ποσού, που αντιστοιχεί στη διαφορά μεταξύ της μηνιαίας σύνταξης που θα δικαιούνταν να λάβουν, εάν δεν είχαν μεσολαβήσει οι μισθολογικές διατάξεις του ν. 4093/2012 και αυτής που πράγματι τους κατεβλήθη, σε συνδυασμό με τους εν συνεχεία νόμους που εκδόθηκαν (νόμοι 4387/2016 και 4575/2018), δεν επηρεάζει τον επανυπολογισμό-αναπροσαρμογή των συντάξεων κατά το άρθρο 14 του νόμου 4387/2016.

Υπενθυμίζεται ότι στο ΣτΕ είχαν προσφύγει Ενώσεις Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.