Υπόθεση εκβίασης σε βάρος ενός 49χρονου άνδρα στη Θεσσαλονίκη εξιχνιάσθηκε μετά από έρευνες αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Ως δράστες ταυτοποιήθηκαν δύο άντρες, ηλικίας 21 και 61 ετών (γιος – πατέρας), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εκβίαση κατά συναυτουργία, ενώ στην υπόθεση εμπλέκεται και 55χρονος συνεργός τους, ο οποίος και συνελήφθη.

Προηγήθηκε καταγγελία του ιδιοκτήτη, σύμφωνα με την οποία, κατά τον Σεπτέμβριο του 2013, νοίκιασε επιπλωμένο διαμέρισμα, στον νεαρό άντρα, ο οποίος κατά το χρονικό διάστημα Φεβρουαρίου – Σεπτεμβρίου 2014, δεν κατέβαλε τα ενοίκια.

Όπως αναφέρει το seleo.gr, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, ο πατέρας του ενοικιαστή, προφασιζόμενος φθορές που υπέστησαν αντικείμενα του γιου του εξαιτίας βλάβης που παρουσιάστηκε στο διαμέρισμα, απαίτησε εκβιαστικά το χρηματικό ποσό των 6.000 ευρώ, προκειμένου ο νεαρός να αποχωρήσει από το μισθωμένο διαμέρισμα πριν τη λήξη του συμβολαίου και χωρίς να δώσει τα λεφτά που οφείλει. Σε διαφορετική περίπτωση, απείλησαν τον 49χρονο ιδιοκτήτη ότι κάνουν ζημιές στο διαμέρισμα.

Έπειτα από μεταξύ τους διαπραγματεύσεις, συμφωνήθηκε η καταβολή χρηματικού ποσού 1.000 ευρώ από τον ιδιοκτήτη στον ενοικιαστή, με ταυτόχρονη παράδοση υπεύθυνης δήλωσης, όπου ο παθών θα παραιτείτο κάθε οικονομικής απαίτησης από τον μισθωτή του. Σε συνάντηση που είχε προκαθοριστεί όμως, ο 61χρονος άντρας δεν ήρθε, λέγοντας πως λείπει από την πόλη. Χτες το μεσημέρι, στην περιοχή του κέντρου, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία, προγραμματίστηκε νέα συνάντηση, στην οποία εμφανίστηκε ο 55χρονος συνεργός και συνελήφθη τη στιγμή που παραλάμβανε τα λεφτά.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.