Διεκόπη για την Παρασκευή 16 Απριλίου και την Δευτέρα 19 Απριλίου, η εκδίκαση της υπόθεσης για το διπλό φονικό στα Ανώγεια που σημειωθεί τον περασμένο Μάιο με νεκρούς τον 63χρονο Λευτέρη Καλομοίρη και τον 32χρονο Γιώργο Ξυλούρη.

Στη διάρκεια της δίκης, σύμφωνα με το flashnews.gr, δεν έλειψαν οι εντάσεις από συγγενείς των θυμάτων, ενώ κατά την εξέταση του βασικού μάρτυρα και ενώ του έθετε ερωτήσεις ο Διονύσιος Βέρρας εκ μέρους των συνηγόρων υπεράσπισης του κατηγορουμένου, ένας άνδρας εμφανίστηκε από το παράθυρο και έκανε μία χειρονομία, απειλώντας τον κ. Βέρρα.

«Γιατί σκότωσες τον γιό μου»

Κατά την κατάθεση της μητέρας του Γιώργου Ξυλούρη, επικράτησε ένταση καθώς η γυναίκα απευθυνόμενη στον κατηγορούμενο άρχισε να φωνάζει: «Γιατί σκότωσες τον γιό μου. Τον κοιτάζω και θέλω να μου πει το γιατί». Στην συνέχεια απομακρύνθηκε υποβασταζόμενη φωνάζοντας «παιδί μου αδικοσκοτωμένο» ενώ το Δικαστήριο διέκοψε για λίγα λεπτά.

Στη συνέχεια επανήλθε στο έδρανο των μαρτύρων και μεταξύ άλλων ισχυρίστηκε πως ο Γιώργος Ξυλούρης δεν είχε διαφορές με κανέναν, ούτε με τους Καλομοίρηδες με τους οποίους είχαν καλές σχέσεις. Αφού περιέγραψε την οικογενειακή τραγωδία που βιώνουν από τον Μάιο του 2020, ισχυρίστηκε πως και ο Λευτέρης Καλομοίρης «έφυγε άδικα» και πως όλοι έλεγαν ότι και τους δύο τους σκότωσε ο κατηγορούμενος.

Τον ισχυρισμό αυτόν επανέλαβε στην συνέχεια και η αδελφή του Γιώργου Ξυλούρη, η οποία είπε πως ενώ βρισκόταν σε γειτονικό σπίτι άκουσε φωνές και βγαίνοντας στο μπαλκόνι είδε τον Μανώλη Καλομοίρη μπροστά από το σπίτι των Ξυλούρηδων να βρίζει τον αδελφό της και κρατώντας πιστόλι να απειλεί πως θα τον σκοτώσει.

Στην συνέχεια δεν είδε τι ακριβώς έγινε μέχρι που άκουσε τους πυροβολισμούς και πήγε και είδε τον αδελφό της νεκρό.

Αστυνομικός: Ο χώρος είχε «πειραχτεί»

Πρώτος μάρτυρας κατέθεσε αστυνομικός ο οποίος ανέφερε ότι στον τόπο του φονικού βρήκαν οκτώ κάλυκες, αλλά ο χώρος φαινόταν σαν να είχε «πειραχτεί» καθώς οι κάλυκες εφαίνοντο μαζεμένοι σαν να είχαν παρασυρθεί από νερό. Όπως είπε το σπίτι των Καλομοίρηδων ήταν άδειο ενώ στο σπίτι των Ξυλούρηδων ήταν κάποια άτομα….Όπως είπε την επόμενη ημέρα επικοινώνησε με τις αρχές ο Μανώλης Καλομοίρης και είπε πως θέλει να παραδοθεί και κατά την διαδικασία παρέδωσε στους αστυνομικούς ένα όπλο «Μπερέτα» με άδειο γεμιστήρα. Σύμφωνα με τον μάρτυρα είπε στους αστυνομικούς πως δεν είχε αντιπαράθεση με τον Ξυλούρη μέχρι που τον είδε πάνω από τον νεκρό πατέρα του. Τότε γύρισε σπίτι, πήρε πιστόλι και το άδειασε στον Ξυλούρη.

Τι είπε ο αυτόπτης μάρτυρας

Ο άνθρωπος που βρέθηκε στο σημείο σχεδόν από την πρώτη στιγμή ήταν ένας κάτοικος των Ανωγείων. Ο νεαρός άνδρας τόνισε στην κατάθεση του ότι ενώ έκανε βόλτα στο χωριό αντιλήφθηκε πως υπήρχε ένταση ανάμεσα σε κάποια άτομα, οπότε και σταμάτησε να δει τι συμβαίνει. Προχωρώντας είδε τον κατηγορούμενο να κρατάει το όπλο στο χέρι και να προχωράει, «είδα την Λευτέρη Καλομοίρη να προσπαθεί να τον σταματήσει. Τσακωνόντουσαν, ο Ξυλούρης με τον Καλομοίρη και πάλευαν στο έδαφος, προσπαθούσα να τους χωρίσω, πήγα να πιάσω το όπλο, χάνω το όπλο μετά από λίγη ώρα ακούω έναν πυροβολισμό. Έρχεται ο κατηγορούμενος σκύβει βάζει το όπλο στα πλευρά του Γιώργου τον πυροβολεί, είδα τον Μανώλη να ρίχνει στον Καλομοίρη από πάνω κατάλαβα ότι ήταν τραυματισμένος δεν ήξερα αν είχε πεθάνει και εγώ τραυματίστηκα στο πόδι την ώρα που τον πυροβόλησε. Τους φορτώσαμε στο αμάξι μου στην καρότσα και τους πήγαμε στο νοσοκομείο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο βασικός μάρτυρας για πρώτη φορά κατέθεσε στο δικαστήριο ότι άκουσε έναν πυροβολισμό κατά τη διάρκεια της πάλης μεταξύ των ανδρών, κάτι που προκάλεσε ένταση και αρκετά ερωτήματα τόσο στην έδρα όσο και στους συνηγόρους και των δύο πλευρών, με τους δικηγόρους της υπεράσπισης κατηγορίας να κάνουν λόγο για έναν αναξιόπιστο τελικά μάρτυρα.

TAGS