Σοκ από την είδηση εντοπισμού φορτηγού-ψυγείου, λίγο έξω από την Κόρινθο, μέσα στο οποίο βρίσκονταν στοιβαγμένοι 143 μετανάστες από το Αφγανιστάν!

Κατόπιν σχετικών πληροφοριών, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, σταμάτησαν για έλεγχο το ύποπτο φορτηγό-ψυγείο στο 70ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών-Πατρών. Το φορτηγό κινείτο με κατεύθυνση προς Πάτρα και το συνόδευε ένα επιβατικό αυτοκίνητο, το οποίο προπορευόταν.

Όταν άνοιξαν την πόρτα, εντόπισαν μέσα στο ψυγείο όχι 10 ή 50, αλλά 143 λαθρομετανάστες, αρκετοί από τους οποίους είχαν ήδη εμφανίσει συμπτώματα υποθερμίας και οδηγήθηκαν σε κέντρο Υγείας για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη έξι συνολικά δουλεμπόρων. Πρόκειται για έναν Έλληνα και πέντε Ιρακινούς, οι οποίοι είχαν πουλήσει την ελπίδα για μία καλύτερη ζωή στους μετανάστες.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι έξι συλληφθέντες είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, που δραστηριοποιείτο στη προώθηση παράνομων μεταναστών, από την Ελλάδα στην Ιταλία και στη συνέχεια σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, λαμβάνοντας σαν χρηματική αμοιβή από 2.500 έως 3.300 ευρώ για τον κάθε ένα λαθρομετανάστη.