Θέση για το θέμα της μεταγωγής του Δημήτρη Κουφοντίνα στις φυλακές Δομοκού καλείται να πάρει το Συμβούλιο της Επικρατείας μετά από προσφυγή του πολυισοβίτη.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος νοσηλεύεται με προβλήματα υγείας μετά την απεργία πείνας των 66 ημερών που πραγματοποίησε διαμαρτυρόμενος για το θέμα, ζητεί την ακύρωση της απόφασης της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου για τη μεταγωγή του.

Ο νομικός του παραστάτης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, χαρακτήρισε μη νόμιμη την προσβαλλόμενη απόφαση υποστηρίζοντας πως είναι αντισυνταγματικός ο νόμος 4760/2020 που αφορά στις μεταγωγές κρατουμένων. Επιπλέον, ανέφερε πως υπό το φως του ισχύοντος Συντάγματος για το επίμαχο θέμα αρμόδια να επιληφθούν είναι Διοικητικά Δικαστήρια, αφού ήδη επιλαμβάνονται επί της εκτέλεσης των χρηματικών ποινών.

Από την πλευρά του το Δημόσιο ζήτησε να απορριφθεί η αίτηση ακύρωσης του Δημήτρη Κουφοντίνα και συντάχθηκε με την άποψη που εκφράστηκε στην αίτηση αναστολή του ΣτΕ ότι θέμα υπάγεται στην αρμοδιότητα των Ποινικών Δικαστηρίων.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.