Στη σύλληψη δύο ατόμων, ενός άνδρα και μιας γυναίκας, προχώρησαν σήμερα (01/04) αστυνομικοί στην Κάτω Αχαΐα, με την κατηγορία της παραβίασης των μέτρων σχετικά με την διασπορά του κορονοϊού.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι συλληφθέντες διοργάνωσαν και συμμετείχαν σε κοινωνική εκδήλωση, ενώ επιτέθηκαν σε αστυνομικούς που πραγματοποιούσαν έλεγχο.

Ειδικότερα, κατά την διάρκεια ελέγχου που έκαναν αστυνομικοί του τμήματος Δυτικής Αχαΐας, σήμερα τα ξημερώματα, σε σπίτι στην Κάτω Αχαΐα, διαπίστωσαν ότι ο άνδρας είχε διοργανώσει γιορτή, όπου διασκέδαζαν ως προσκεκλημένοι τουλάχιστον 18 άτομα, παραβιάζοντας τα μέτρα για την πρόληψη της διασποράς του κορονοϊού.

Όπως αναφέρουν οι Αρχές, κατά τη διάρκεια του ελέγχου, ο διοργανωτής απείλησε και εξύβρισε τους αστυνομικούς, ενώ προκάλεσε σωματική βλάβη στον έναν αστυνομικό, χτυπώντας τον με τα χέρια στο πρόσωπο.

Παράλληλα, όπως μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ομάδα τουλάχιστον δέκα ατόμων, στην οποία συμμετείχαν οι δύο συλληφθέντες, απώθησαν και απείλησαν τους αστυνομικούς, ενώ ένα από τα άτομα κτύπησε αστυνομικό στο κεφάλι.

Στο πλαίσιο των ερευνών για την υπόθεση, οι αστυνομικοί του τμήματος Δυτικής Αχαΐας, ταυτοποίησαν τα στοιχεία του διοργανωτή της εκδήλωσης και τον συνέλαβαν σήμερα το πρωί, βεβαιώνοντάς του παράλληλα διοικητικό πρόστιμο, ύψους 3.000 ευρώ, για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη της διασποράς του κορονοϊού.

Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δυο συμμετεχόντων στην γιορτή, στους οποίους επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα, συνολικού ύψους 600 ευρώ, για άσκοπη μετακίνηση.

Ο απολογισμός των χθεσινών ελέγχων

Παράλληλα, συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων περιορισμού διάδοσης της πανδημίας, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία που δίνει καθημερινά στη δημοσιότητα η Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε οκτώ συλλήψεις για παραβιάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων και τη διοργάνωση ιδιωτικών συναθροίσεων σε οικίες.

Συνολικά, οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες διενήργησαν χθες συνολικά 72.607 ελέγχους, από τους οποίους προέκυψαν 1.208 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων και επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 413.900 ευρώ.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.