«Σε μία υπόθεση τεράστιας κοινωνικής σημασίας έχουμε υποχρέωση να ενεργούμε με ψυχραιμία και σύνεση και να συνεισφέρουμε στην αναζήτηση της αλήθειας, με σεβασμό και ευαισθησία για τα θύματα». Αυτό αναφέρει σε δήλωσή του ο δικηγόρος Γιάννης Βλάχος, νομικός παραστάτης ενός εκ των μηνυτών στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο κ. Βλάχος σημειώνει με νόημα ότι «η Δικαιοσύνη και οι ευσυνείδητοι λειτουργοί της είναι ταγμένοι να προασπίζονται το Νόμο και τα δικαιώματα όλων των διαδίκων χωρίς διακρίσεις», προσθέτοντας πως «από την πλευρά μας οι συνήγοροι έχουμε υποχρέωση να συνδράμουμε στην εύρυθμη λειτουργία της, σεβόμενοι τις δικαστικές διαδικασίες και αποφάσεις. Εξευτελισμός του θεσμικού μας ρόλου υποβαθμίζει το λειτούργημά μας, πρωτίστως όμως βλάπτει την εντολή που αναλάβαμε και υπηρετούμε».

Η δήλωση του Γιάννη Βλάχου έρχεται λίγες μόνο ώρες μετά την είδηση για τις αναφορές που καταθέτει στον Άρειο Πάγο ο Αλέξης Κούγιας σε βάρος των εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών που χειρίστηκαν την υπόθεση του προφυλακισμένου σκηνοθέτη.

«Οι εισαγγελικοί και δικαστικοί λειτουργοί εκπληρώνουν τα καθήκοντα τους με γνώμονα τον Νόμο και τη συνείδησή τους»

Στο πλευρό εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών σε βάρος των οποίων στρέφει τα βέλη του ο Αλέξης Κούγιας με αφορμή την υπόθεση Λιγνάδη στέκεται και η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος.

Σε ανακοίνωση της αναφέρει:

«Με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις συνηγόρου κατηγορουμένου, σχετικές με τον χειρισμό της υπόθεσης του εντολέα του από τους αρμόδιους Εισαγγελικούς και Δικαστικούς λειτουργούς, οι οποίες ενέχουν δυσμενή σχόλια για το κύρος της Δικαιοσύνης, καθώς και προαναγγελίες πειθαρχικών αναφορών, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, επισημαίνει ότι οι Εισαγγελικοί και Δικαστικοί λειτουργοί εκπληρώνουν τα καθήκοντα τους με γνώμονα τον Νόμο και τη συνείδησή τους, δίχως να πτοούνται από δημόσιες δηλώσεις δημιουργίας εντυπώσεων που εκφεύγουν των ορίων της καλόπιστης και θεμιτής κριτικής και της ανάγκης πληροφόρησης της κοινής γνώμης».