Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, που φέρονται να είχαν στήσει ενέδρα για να ληστέψουν την περασμένη Τρίτη ταχυδρόμο, ο οποίος μοίραζε συντάξεις στην περιοχή του Ορχομενού.

Πρόκειται για τέσσερις Αλβανούς 28, 26, 23 και 18 ετών, που οδηγήθηκαν ήδη στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς και παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν στον τοπικό ανακριτή με βαριές κατηγορίες, όπως για απόπειρα ανθρωποκτονίας, απόπειρα ληστείας, παράβαση του νόμου για τα όπλα και κατοχή αρχαίων αντικειμένων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, την 1/7 στην επαρχιακή οδό Ορχομενού-Λιβαδειάς και έξω από τον οικισμό του Ορχομενού οι δύο από τους συλληφθέντες (ο 23χρονος και ο 26χρονος), φορώντας κουκούλες και φόρμες μιας χρήσης, προσπάθησαν να σταματήσουν το αυτοκίνητου του 54χρονου ταχυδρόμου, ο οποίος, ωστόσο, αντέδρασε αναπτύσσοντας ταχύτητα. Τότε ο 26χρονος φέρεται να πυροβόλησε δύο φορές προς το αυτοκίνητο του ταχυδρόμου, χωρίς ευτυχώς να τον τραυματίσει.

Λίγο αργότερα οι αστυνομικοί εντόπισαν το ΙΧ -τζιπ μεγάλου κυβισμού- στην περιοχή με τέσσερις επιβάτες, τους οποίους προσήγαγε ως υπόπτους. Μάλιστα στο αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 28χρονου βρέθηκαν διάφορα αρχαία νομίσματα, που κατασχέθηκαν.

Εξάλλου, η αστυνομία βρήκε το πιστόλι, τον γεμιστήρα του και δύο φυσίγγια των 9 χιλιοστών, κρυμμένα μέσα σε βλάστηση, ενώ στην ίδια περιοχή εντοπίστηκαν και δύο φόρμες μίας χρήσης, μία αυτοσχέδια κουκούλα και ένα ζεύγος γαντιών.