Περισσότεροι αστυνομικοί, περισσότερα μπλόκα και περισσότεροι έλεγχοι από αυτά των Χριστουγέννων θα συναντήσουν όσοι επιχειρήσουν απόψε το βράδυ και μέχρι αύριο το πρωί να μετακινηθούν στις πόλεις ολόκληρης της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, eιδικά στην Αττική, έχουν στηθεί περισσότερα από 30 μπλόκα τα οποία είναι «ενισχυμένα» ενώ θα υπάρχουν και 5 συγκεκριμένα μπλόκα σε κεντρικούς άξονες της Αττικής όπου από τις 22.00 και μετά όπου τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση μετακίνησης θα κάνουν καθολικούς ελέγχους.

Θα «κλείνουν» δηλαδή αυτούς τους δρόμους και θα ελέγχουν όλα τα διερχόμενα οχήματα.

Προκειμένου όμως να εντοπιστούν και εκείνοι οι οδηγοί οι οποίοι θα επιχειρήσουν να βρίσκονται έξω κατά την απαγόρευση μετακίνησης μετακινούμενοι σε μη κεντρικές αρτηρίες της Αττικής, περιπολικά και μηχανές της ΔΙΑΣ θα πραγματοποιούν περιπολίες στις γειτονιές.

Επίσης, για να εντοπιστούν όσοι επέλεξαν τη διανυκτέρευση σε κάποιο φιλικό ή οικείο σπίτι το βράδυ της πρωτοχρονιάς, η Ελληνική Αστυνομία θα πραγματοποιήσει εντατικούς ελέγχους από τις 05,00 το πρωί της Παρασκευής έως και τις 07.00.

Όσοι κινούνται εκείνες τις ώρες θα πρέπει να έχουν μαζί τους τα απαραίτητα έγγραφα τα οποία θα βεβαιώνουν το λόγο της μετακίνησης τους.

Αυστηρό μήνυμα Χρυσοχοΐδη για τα πρωτοχρονιάτικα πάρτι: Είτε με, είτε χωρίς καταγγελία η αστυνομία δικαιούται να επέμβει

Υπενθυμίζεται πως το βράδυ της Τετάρτης, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ για το λεγόμενο «Σχέδιο αποτροπής Ρεβεγιόν». «Δε φανταζόμουν ότι θα μιλούσαμε για τέτοιο σχέδιο όπως δεν φανταζόμασταν τι θα γινόταν στη ζωή μας όλους αυτούς τους μήνες» ανέφερε αρχικά ο κ. Χρυσοχοίδης.

Αναφορικά με το τι φοβάται η Αστυνομία ότι θα συμβεί την Πρωτοχρονιά σε σχέση με τα Χριστούγεννα και προχωρά σε εντατικοποίηση των ελέγχων, ο υπουργός απάντησε πως: «Υπάρχουν διάφορες φήμες, όπως υπήρχαν και τα Χριστούγεννα για κάποια κορονοπάρτι και συγκεντρώσεις. Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν λογικοί άνθρωποι που ασχολούνται με τέτοια πράγματα. Αδυνατώ να πιστέψω ότι υπάρχουν ενήλικες που μπορούν να διαπράξουν τέτοιες πράξεις».

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι η αλλαγή του χρόνου γίνεται στις 00.00, δηλαδή μια ώρα η οποία είναι μέσα στην απαγόρευση κυκλοφορίας, ο υπουργός τόνισε πως δεν θα υπάρξει κάποια εξαίρεση για το βράδυ της Πρωτοχρονιάς και πως στις 22.00 οι δρόμοι πρέπει να είναι άδεια. «22.00 πρέπει η πόλη να είναι νεκρή για να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε ότι για μια μέρα οι επόμενες μέρες θα είναι μέρες που θα μπορούμε να μην πάρουμε και άλλα μέτρα ούτως ώστε να κλείσουμε την ζωή των ανθρώπων».

«Όποιο αυτοκίνητο κυκλοφορεί έξω μετά τις 22.00 θα το σταματά η Αστυνομία, υποχρεωτικά»

Σε ερώτηση αν «Όποιο αυτοκίνητο κυκλοφορεί έξω μετά τις 22.00 θα το σταματά η Αστυνομία;» η απάντηση του κ. Χρυσοχοΐδη ήταν ξεκάθαρη. «Υποχρεωτικά, είναι καθολικοί οι έλεγχοι από τις 22.00 και μετά όπως και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς θα υπάρξουν πολύ αυστηροί έλεγχοι».

Στην συνέχεια, ο Χρυσοχοΐδης τόνισε πως: «Είτε με, είτε χωρίς καταγγελία, αν υπάρχει πληροφορία ότι γίνεται κάπου πάρτι που υπερβαίνει τον αριθμό ατόμων που επιτρέπεται, ή υπάρχει μια προκλητική συμπεριφορά κάποιων, είναι προφανές ότι η αστυνομία δικαιούται σε συνεργασία με τον εισαγγελέα να συλλάβει και να καταλογίσει σε αυτούς που παρανομούν αυτά που προβλέπει ο νόμος».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης παρομοίωσε τις γιορτές με τις μαχαιριές. «Κάθε γιορτή είναι μια μαχαιριά. Η Αττική είναι πάρα πολύ προβληματική. Είναι στην κόψη του ξυραφιού. Την παρακολουθούμε κάθε ημέρα, κάθε ώρα ώστε να μην ξεφύγει η κατάσταση. Εάν σε 15 ημέρες από σήμερα λόγω κακών συμπεριφορών έχουν αυξηθεί τα κρούσματα, τότε δεν θα κάνουμε εμβόλια, αλλά θα κλαίμε έξω από τις ΜΕΘ» ανέφερε μεταξύ άλλων.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.