Στην εξιχνίαση συστηματικής απάτης σε βάρος ενός συνταξιούχου προχώρησαν οι αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη.

Οι αστυνομικοί διερευνούσαν την υπόθεση μετά από καταγγελία και έτσι έφθασαν στη σύλληψη των δραστών.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δράστες είναι ένας 25χρονος και η 27χρονη σύζυγός του και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης συμμορίας και απάτης κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες, τουλάχιστον από τον Φεβρουάριο του 2012, συγκρότησαν εγκληματική ομάδα με συγκεκριμένη μεθοδολογία και με σκοπό την εξαπάτηση του 75χρονου και την οικονομική απομύζησή του.

Την τελευταία διετία, η 27χρονη, η οποία δρούσε καθ’ υπόδειξη και σύμφωνα με την καθοδήγηση του 25χρονου συζύγου της, κατάφερε αρχικά να κερδίσει την εύνοια και συμπάθεια του ηλικιωμένου. Στη συνέχεια, άλλοτε επικαλούμενη οικονομικά προβλήματα και άλλοτε προβλήματα υγείας ανύπαρκτων συγγενών, κατάφερε να αποσπάσει από τον συνταξιούχο μεγάλα χρηματικά ποσά.

Για να γίνουν πιο πειστικοί οι συλληφθέντες απέστειλαν στο θύμα τους ευχαριστήριες επιστολές υποτιθεμένων συγγενών τους ή χρησιμοποιούσαν φιλικά τους πρόσωπα να τηλεφωνούν στον ηλικιωμένο ευχαριστώντας τον για τη συμπαράσταση και την οικονομική του ενίσχυση.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, προκύπτει ότι οι συλληφθέντες αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους, ποσό που ξεπερνά τις 70.000 ευρώ.

Το ποσό αυτό πάντως αρνήθηκαν να το επιστρέψουν στο θύμα τους, όταν αυτό αντιλήφθηκε τη συστηματική απάτη σε βάρος του.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Πηγή: thestival.gr