Συνομιλίες «φωτιά» περιλαμβάνονται σε συνολικά 120 CD που κατέγραψε ο σούπερ κοριός της ΕΥΠ κατά τη διάρκεια έρευνας, η οποία ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2013 και συνδέει τρεις εγκληματικές οργανώσεις διακίνησης ναρκωτικών στην Αθήνα με κυκλώματα εκβιαστών που πωλούν προστασία σε ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων, υπό την ηγεσία ενός Αλβανού.

Όπως αποκαλύπτει η Espresso, η μεγάλη έρευνα άρχισε μετά τις πληροφορίες που είχαν φτάσει στα γραφεία της Δίωξης Ναρκωτικών για οργανωμένη ομάδα που διακινούσε χασίς και κοκαΐνη από την Αλβανία.

Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με το δημοσίευμα, σταδιακά κατάφεραν να εξαρθρώσουν τρεις διαφορετικές ομάδες διακινητών μέσα σε διάστημα τριών μηνών και να κατάσχουν συνολικά 100 κιλά χασίς και ένα κιλό κοκαΐνη υψηλής καθαρότητας.

Όταν λοιπόν οι αστυνομικοί κατάλαβαν το «λαβράκι», άρχισαν να επιστρατεύουν τον υπερκοριό προκειμένου να παρακολουθούν τα τηλέφωνα Ελλήνων και Αλβανών που είχαν άμεση επαφή με ένα από τα πιο σκληρά παρακλάδια της αλβανικής μαφίας που δραστηριοποιείται στην εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών στη χώρα μας.

Τα 120 CD με τις καταγεγραμμένες συνομιλίες των εμπλεκομένων περιλαμβάνονται στη δικογραφία που έχει διαβιβαστεί στον αρμόδιο ανακριτή και ήδη η κύρια ανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη.