Ο ένας δίπλα στον άλλον κάθισαν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου κακουργημάτων οι άλλοτε στενοί συνεργάτες επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας Γιάννης Σμπώκος και Αντώνης Κάντας.

Ο πρώην διευθυντής εξοπλισμών Γιάννης Σμπώκος και ο αναπληρωτής του, Αντώνης Κάντας κατηγορούνται για άμεση συνέργεια σε απιστία στην υπηρεσία για την προμήθεια του συστήματος τηλεπικοινωνιών του στρατού «ΕΡΜΗΣ 2». Την απιστία, κατά το κατηγορητήριο, τέλεσε ο πολιτικός τους προϊστάμενος, πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος στον οποίο όμως ουδέποτε απαγγέλθηκε σχετική κατηγορία καθώς το αδίκημα, σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών, έχει παραγραφεί.

Με αυτή την ένσταση ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία, μια ένσταση την οποία στήριξαν και οι δυο βασικοί κατηγορούμενοι.

Ο Αντώνης Κάντας αντιμετωπίζει κατηγορία και για δωροδοκία καθώς έχει ομολογήσει ότι πήρε μίζα για το συγκεκριμένο οπλικό σύστημα. Μαζί τους στο εδώλιο κάθισαν και δυο ακόμα πρώην στελέχη της διεύθυνσης εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, οι Ν. Λεονταρίτης και Ζ. Ανδρουλάκης.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 28 Απριλίου όταν το δικαστήριο αναμένεται να εκδώσει την απόφασή του για την ένσταση των κατηγορουμένων.