Κατάθεση αναφορικά με το δυστύχημα που σημειώθηκε με ταχύπλοο σκάφος στην Κέρκυρα και στοίχισε τη ζωή σε μία βρετανίδα, δίνουν τα δύο παιδιά ενός Βρετανού που διαθέτει βίλα στο νησί.

Οι Αρχές διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό του χειριστή του μοιραίου ταχύπλοου που χτύπησε και στη συνέχεια εγκατέλειψε την 60χρονη που κολυμπούσε.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε σε σχετικό της ρεπορτάζ η ΕΡΤ τα δύο παιδιά του διευθύνοντα συμβούλου ενός hedge fund, που εδρεύει στη Μεγάλη Βρετανία και διαθέτουν βίλα στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου, καταθέτουν ως ύποπτοι καθώς ο ένας τους φέρεται ως ο χειριστής του ταχύπλοου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες δεν έχουν απαγγελθεί ακόμη κατηγορίες, ούτε έχουν γίνει συλλήψεις, ενώ συνεχίζονται και οι έρευνες στο σκάφος που έχει κατασχεθεί από την πρώτη στιγμή.

Αργότερα σήμερα αναμένεται ο ιατροδικαστής Κέρκυρας, Ι. Αϊβατίδης, ο οποίος την Τρίτη διεξήγαγε νεκροψία, να μεταβεί στο σκάφος, προκειμένου να προχωρήσει σε ταυτοποίηση των τραυμάτων της 60χρονης Βρετανίδας σε σχέση με την προπέλα του σκάφους.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής που διενήργησε, ο θάνατος της 60χρονης Βρετανίδας οφείλεται σε ακατάσχετη αιμορραγία που προκλήθηκε από κακώσεις που υπέστη μετά από χτύπημα προπέλας θαλασσίου σκάφους και όχι από πνιγμό.

Σημειώνεται πως για λίγα λεπτά μετά τον τραυματισμό της η άτυχη γυναίκα είχε τις αισθήσεις της, όπως επιβεβαιώνουν και αυτόπτες μάρτυρες.

TAGS