Τέσσερις μήνες μετά την προφυλάκιση της άνοιξαν οι πόρτες της φυλακής για την υπάλληλο του Οίκου Ναύτου, αποσπασμένη στο υπουργείο Παιδείας, η οποία φέρεται ως «εγκέφαλος» κομπίνας 1 εκατομμυρίου σε βάρος του ταμείου. Ο ανακριτής έκανε δεκτή την αίτηση αποφυλάκισης της αποφασίζοντας να την αφήσει ελεύθερη με εγγύηση 50.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της. Την ίδια τύχη επεφύλαξε ο ανακριτής διαφθοράς Γ. Ανδρεάδης και στον οικονομικό διευθυντή του ταμείου αφήνοντας τον ελεύθερο με όρους, ενώ στη φυλακή παραμένει μια υπάλληλος .

Η 50χρονη, ο οικονομικός διευθυντής του ταμείου και μια ακόμα υπάλληλος βρέθηκαν στο στόχαστρο της δικαιοσύνης μετά την καταγγελία κλινικάρχη των Δυτικών Προαστίων πως του πρότειναν να διπλοεισπράξει νοσήλια σχεδόν 1 εκατομμυρίου που του όφειλε το ταμείο. Μάλιστα στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση της αστυνομία με την παράνομη συναλλαγή να καταγράφεται από κάμερες και τους δράστες να συλλαμβάνονται με τα χρήματα στα χέρια.

Στην αίτηση αποφυλάκισης που υπέβαλλαν οι δικηγόροι της 50χρονης Γιάννης και Αθηνά Γλύκα , επικαλέστηκαν την αναγκαιότητα εξόδου από τη φυλακή της κατηγορουμένης, λόγω των εγνωσμένων βαρύτατων προβλημάτων υγείας του πατέρα της, τον οποίο είναι η μόνη που μπορεί να συνδράμει. Ο ανακριτής έκρινε πως η κατηγορούμενη δεν είναι ύποπτη για την τέλεση νέων αδικημάτων ή ύποπτη φυγής. Πάντως στις απολογίες τους οι τρεις υπάλληλοι – βασικοί κατηγορούμενοι είχαν εμφανιστεί , μετανιωμένοι για την εμπλοκή τους στην υπόθεση αλλά φέρονταν να επιρρίπτουν ο ένας την ευθύνη στον άλλον.