Σχέδιο Κώδικα Δεοντολογίας των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης, θα επεξεργαστεί ομάδα εργασίας που συγκροτείται τον Σεπτέμβριο με απόφαση της προέδρου του Αρείου Πάγου, Αγγελικής Αλειφεροπούλου.

Σε απάντηση σχετικής ερώτησης που είχε καταθέσει ο βουλευτής της ΝΔ Ιωάννης Μπούγας, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας ενημερώνει τον βουλευτή ότι η πρόεδρος του Αρείου Πάγου έχει αποφασίσει, κατά την έναρξη του προσεχούς δικαστικού έτους τον Σεπτέμβριο 2020, να συσταθεί ομάδα εργασίας με συμμετοχή δικαστών και εισαγγελέων για την επεξεργασία σχεδίου Κώδικα Δεοντολογίας των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης ενημερώνει επίσης ότι, με πρόσφατες αποφάσεις, τόσο της προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, Μαίρης Σαρπ όσο και του προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ιωάννη Σαρμά, έχουν συγκροτηθεί αντίστοιχες ομάδες εργασίας για τη σύνταξη Κωδίκων Δεοντολογίας των δικαστικών λειτουργών για το Συμβούλιο της Επικρατείας, τα τακτικά Διοικητικά Δικαστήρια, καθώς και τη Γενική Επιτροπεία της Επικρατείας.

Ο κ. Μπούγας, με την ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, έθεσε το ζήτημα ενός συνεκτικού κειμένου διατάξεων, υπό μορφή κώδικα, ρυθμιστικών των κανόνων δεοντολογίας που πρέπει να διέπουν το δικαστικό λειτούργημα, οι οποίες είναι σήμερα ελλιπείς λόγω της μη υπάρξεως αντίστοιχου κώδικα.