Στα ίχνη τριών ποινικών, και συγκεκριμένα δύο Ελλήνων και ενός Αλβανού, βρίσκονται οι αρχές. Οι συγκεκριμένοι κακοποιοί συνδέονται με αρκετές απόπειρες ανθρωποκτονίας, διαρρήξεις και κυρίως με τη διπλή δολοφονία των μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα «Το Βήμα».

Τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν συγκεντρώσει αρκετά στοιχεία και ενδείξεις, που οδηγούν στους τρεις υπόπτους. Τα στοιχεία αυτά προέκυψαν από παρακολουθήσεις τηλεφώνων, μέσω του συστήματος, το οποίο έχει στη διάθεσή της η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Συγκεκριμένα τις τελευταίες ημέρες γίνεται προσπάθεια εντοπισμού των διασυνδέσεων που μπορεί να έχουν τα συγκεκριμένα άτομα με τον αντιεξουσιαστικό χώρο, μέσω των οποίων φέρεται – σύμφωνα με την εφημερίδα– να έγινε η ανάθεση της αιματηρής επίθεσης.

Θυμίζουμε ότι την ευθύνη είχε αναλάβει η οργάνωση «Μαχόμενες Επαναστατικές Λαϊκές Δυνάμεις», με προκήρυξη που είχε εκδώσει.

Το στοιχείο που φαίνεται να επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις των αρχών είναι ότι ο ένας από τους τρεις υπόπτους έχει ανάστημα και σωματότυπο που ταυτίζεται απόλυτα με εκείνον του εκτελεστή στο Νέο Ηράκλειο. Επίσης, είχε διαπιστωθεί ότι είχε τραυματιστεί στο πόδι μετά από ατύχημα με μοτοσυκλέτα, κάτι που ταυτίζεται απόλυτα με την εικόνα του εκτελεστή στο βίντεο, ο οποίος κούτσαινε.

Αξιωματικοί της Αστυνομίας, εμφανίζονται ιδιαίτερα ανήσυχοι από το τοπίο που έχει διαμορφωθεί. Κι αυτό γιατί μιλούν για έκρυθμη κατάσταση, λόγω πιθανής εμπλοκής ποινικών σε συμβόλαια θανάτου με στόχο πολιτικούς, δικαστικούς και αστυνομικούς, στο όνομα ένοπλων οργανώσεων. Όπως αναφέρουν μάλιστα «η τυχόν εμπλοκή ποινικών στη δολοφονία μελών της Χρυσής Αυγής αποτελεί ένα πολύ πιο ανησυχητικό φαινόμενο από την αποστολή του δέματος – βόμβα από τον Βασίλη Παλαιοκώστα, το καλοκαίρι του 2010, που στοίχισε τη ζωή στον υπασπιστή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Γιώργο Βασιλάκη».

Η απάντηση της αστυνομίας στο παραπάνω ρεπορτάζ είναι πως «δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».