«Η αλήθεια εμποδίζει την προβολή μερικών στα ΜΜΕ», καταγγέλλει ο ψυχίατρος, Δημήτρης Σούρας. Ο πραγματογνώμων της οικογένειας ενός εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση του μικρού Άλεξ, μιλώντας στο newsbeast.gr, υποστηρίζει ότι τα τελευταία στοιχεία αποδεικνύουν-για μία ακόμη φορά- ότι ο μικρός Άλεξ πέθανε από τρικλοποδιά που του έβαλαν τέσσερα ανήλικα παιδιά, μεταφέρθηκε τελικά στις όχθες ενός ποταμού και στη συνέχεια κάποιοι… εξαφάνισαν το σώμα του για να αθωώσουν τα παιδιά.

Ο κ. Σούρας, που στην υπόθεση του μικρού Άλεξ ήταν ο πραγματογνώμων της οικογένειας ενός εκ των κατηγορουμένων, σε επικοινωνία που είχε με το newsbeast.gr δήλωσε:

«Η υπόθεση του Άλεξ άρχισε και τέλειωσε με την απολογία του μικρού βορειοηπειρώτη που από την αρχή μέχρι το τέλος έλεγε πάντοτε την αλήθεια.

Μια τρικλοποδιά ανήλικων παιδιών έστειλε τον Άλεξ στο θάνατο. Από κει και μετά, το σώμα του Άλεξ μεταφέρθηκε στις όχθες του ποταμού και στη συνέχεια κάποιος φρόντισε να το εξαφανίσει. Η δίκη που έγινε, απέδειξε αυτή την αλήθεια.

Ο μικρός βορειοηπειρώτης δεν άλλαξε ποτέ την απολογία του σε σχέση με τα άλλα παιδιά που διαφοροποιήθηκαν κάτω, πιθανώς, από πιέσεις και ανταλλάγματα. Το δικαστήριο επέβαλε τις ποινές και θεώρησε την απόφαση τελεσίδικη.

Δυστυχώς, πάνω σε αυτή την απόφαση και στις πλάτες μιας μάνας που θρηνούσε και θρηνεί, παίχτηκαν απαίσια παιχνίδια από πολλά άτομα που το μόνο τους μέλημα ήταν να πουλήσουν την εικόνα τους στα ΜΜΕ. Έτσι, ακούστηκαν ανακρίβειες, σενάρια επιστημονικής φαντασίας, παραληρήματα και μυθοπλασίες.

Όλα αυτά στο βωμό της αυτοδιαφήμισης και της αυτοπροβολής. Τίποτα δε μπορεί να εμποδίσει την τυμβωρυχία. Παρά την τελεσίδικη απόφαση, ακόμα και σήμερα, βλέπουν το φως της δημοσιότητας ιστορίες που σε κάνουν να ντρέπεσαι και που το μόνο μέλημά τους είναι να φροντίσουν για την προβολή αυτών που τις κατασκευάζουν.

Η αλήθεια ειπώθηκε χθες για μια ακόμη φορά και σαν ψυχίατρος και πραγματογνώμων της οικογένειας ενός εκ των κατηγορουμένων την καταθέτω με τη σειρά μου».