Σε κόκκινο συναγερμό για ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα βρίσκεται η αντιτρομοκρατική, μετά και την δισέλιδη επιστολή του Χριστόδουλου Ξηρού που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας, δύο περίπου εβδομάδες αφότου χάθηκαν τα ίχνη του.

Έμπειρος στο αντάρτικο πόλης, ο «Μανώλης» της «17Ν» τήρησε στάση αναμονής, παρακολούθησε τα βήματα και τις αντιδράσεις των διωκτικών αρχών και σήμερα αποφάσισε να μιλήσει . Η αντιτρομοκρατική ανέμενε το μανιφέστο του Χριστόδουλου Ξηρού, ωστόσο, βλέποντας τα σενάρια να επιβεβαιώνονται βρίσκεται σε επιφυλακή, εξετάζει «σπιθαμή προς σπιθαμή» την επιστολή και αναζητά το μέρος που φιλοξενείται.

Οι ανησυχίες για το «μεγάλο ραντεβού» παλαιών και νεότερων τρομοκρατών μεγαλώνουν μετά τις ύβρεις και τις απειλές που εξαπολύει στην επιστολή του ο Ξηρός.

Με φόντο τον Τσε Γκε Βάρα, τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, τον Γεώργιο Καραϊσκάκη και τον Άρη Βελουχιώτη, ο Χριστόδουλος Ξηρός τονίζει: «Είναι φυσικό η έξοδός μου να προκαλεί πανικό και τρόμο σε σας και σ’ αυτούς που υπηρετείτε! Αλλά όχι στην κοινωνία και στον λαό».

«Δε σας σώζει τίποτα, ούτε τα Νταχάου που σχεδιάζετε, ούτε οι στρατιές των μισθοφόρων», υπογραμμίζει, ενώ εξαπολύει ευθείες απειλές: «Τώρα θα λάβετε την απάντηση που σας αξίζει», «πήρα για άλλη μια φορά την απόφαση, να βροντήξω ξανά το αντάρτικο τουφέκι», «θέλουμε δικαιώματα και θα τα κατακτήσουμε με τ’ όπλο στο χέρι», αναφέρει, μεταξύ άλλων.

Θεωρεί μάλιστα, προσωπική του επιτυχία την άδεια που πήρε από τις φυλακές Κορυδαλλού και σαρκάζει: «Χαίρομαι που εγέλασα έναν δόλιο».

Κλείνει, δε, με ένα σημείο από την πολιτική του δήλωση αντί απολογίας στο εφετείο, τον Νοέμβρη του 2006: «Δεν είμαι σε καμιά περίπτωση αυτό που περιγράφετε, σίγουρα όμως είμαι αυτό που φοβάστε».