Ένας νεκρός και 14 τραυματίες, εκ των οποίων οι τέσσερις σοβαρά, είναι ο απολογισμός του τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε γύρω στις 22:20 στην εθνική οδό, κοντά στα παλιά διόδια των Τεμπών.

Το δυστύχημα σημειώθηκε σε μικρή απόσταση από το σημείο όπου το 2003 είχε συμβεί το πολύνεκρο τροχαίο με τους μαθητές από το Μακρυχώρι Ημαθίας και από τις 2:40 ο δρόμος στην Κοιλάδα των Τεμπών έχει δοθεί στην κυκλοφορία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, Ι.Χ. αυτοκίνητο προσπάθησε να προσπεράσει λεωφορείο του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, που κατευθυνόταν προς τη Θεσσαλονίκη, αλλά καρφώθηκε πάνω σε νταλίκα που κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα. Λόγω της σφοδρότατης σύγκρουσης, το βαρύ όχημα ανατράπηκε με αποτέλεσμα να συγκρουστεί πλαγιομετωπικά με το λεωφορείο, που δεν πρόλαβε να φρενάρει ή να κάνει ελιγμό.

Ο επίσημος απολογισμός αναφέρει πως νεκρός είναι ο 45χρονος οδηγός του Ι.Χ. αυτοκίνητου, ενώ μεταξύ των τραυματιών είναι η σύζυγος και οι δύο ανήλικες κόρες του, που επέβαιναν στο ίδιο όχημα. Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν, επίσης, ο οδηγός της νταλίκας και επιβάτες του λεωφορείου.

Αμέσως μετά το συμβάν σήμανε συναγερμός στις Αρχές κι ο δρόμος στην Κοιλάδα των Τεμπών έκλεισε. Επιτόπου έσπευσαν οχήματα της ΕΛ.ΑΣ., της Πυροσβεστικής και σχεδόν όλα τα ασθενοφόρα της Λάρισας. Για ώρες, άνδρες της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών, που βρέθηκαν εκεί με ειδικά εξοπλισμένα οχήματα, προσπαθούσαν να απεγκλωβίσουν τους επιβάτες, κυρίως του λεωφορείου, οι οποίοι καλούσαν σε βοήθεια.


Δείτε φωτογραφίες από το σημείο του δυστυχήματος…