Την αποχή των δικηγόρων για τρεις ημέρες εισηγείται ο αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας Θέμης Σοφός σε περίπτωση που δεν ληφθούν έκτακτα μέτρα από το υπουργείο Δικαιοσύνης για τον κορονοϊό.

Με επιστολή του η οποία απευθύνεται στον πρόεδρο του Συλλόγου και τους συναδέλφους του ο κ. Σοφός εισηγείται , σε περίπτωση μη λήψης απόφασης από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, να αποφασίσει αύριο το Δ.Σ. την αποχή των Δικηγόρων από τα Δικαστήρια για 3 εργάσιμες ημέρες, από την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έως και τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020, «μέχρι να υπάρξει επίσημη τοποθέτηση της Πολιτείας για τη διασφάλιση της υγείας των Πολιτών και προσωρινή απολύμανση των δικαστικών κτιρίων.»

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αναμέναμε με ενδιαφέρον το Υπουργείο Δικαιοσύνης να λάβει έκτακτα μέτρα προστασίας των Πολιτών, Δικηγόρων, Γραμματέων, Δικαστών και Εισαγγελέων από τη μετάδοση της ασθένειας του κοροναϊού κατά τη λειτουργία (και εντός) των Δικαστηρίων, με προσωρινή αναστολή λειτουργίας των συνεδριάσεων Δικαστηρίων (και των Γραμματειών), πλην όμως ουδεμία επίσημη ενημέρωση έχει υπάρξει μέχρι τούδε.

Εισηγούμαι αύριο, εκτάκτως και προ ημερησίας διατάξεως, να αποφασίσει το Δ.Σ., σε περίπτωση μη λήψης απόφασης από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, την αποχή των Δικηγόρων από τα Δικαστήρια για 3 εργάσιμες ημέρες, ήτοι από την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έως και τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020, μέχρι να υπάρξει επίσημη τοποθέτηση της Πολιτείας για τη διασφάλιση της υγείας των Πολιτών και προσωρινή απολύμανση των δικαστικών κτιρίων.»