Προθεσμία για να απολογηθούν αύριο και μεθαύριο ζήτησαν και έλαβαν από τον ανακριτή, αρμόδιο για θέματα διαφθοράς κρατικών λειτουργών, οι έξι κατηγορούμενοι στην υπόθεση απάτης στο ταμείο των ναυτικών Οίκος του Ναύτου.

Οι κατηγορούμενοι, με πρωταγωνιστές δύο υπαλλήλους του ταμείου, φέρονται να επιχείρησαν μέσω πλαστών παραστατικών και τη βοήθεια ιδιοκτήτη κλινικής, ο οποίος και τους κατήγγειλε, να εισπράξουν ποσό περίπου ενός εκατομμυρίων ευρώ για δήθεν υπηρεσίες προς ασφαλισμένους του Οίκου του Ναύτου. Μετά την επ΄αυτοφώρω σύλληψή τους, τη στιγμή που πήραν από τον ιδιοκτήτη της κλινικής ποσό 205 χιλιάδων ευρώ, ασκήθηκε εναντίον τους ποινική δίωξη για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, απάτης σε βάρος του Δημοσίου και πλαστογραφίας.

Στο κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος των κατηγορουμένων γίνεται λόγος για «μεθόδευση» καθώς το επίμαχο ποσό που θέλησαν να πάρουν οι κατηγορούμενοι με τα πλαστά παραστατικά προερχόταν από χρήματα του ταμείου που προορίζονταν για ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο που καλούνται να αντικρούσουν οι υπάλληλοι ενώπιον του ανακριτή: «Με τη μεθόδευση αυτή δεν θα υπήρχε κίνδυνος να διαπιστωθεί η απάτη» αφού «τυχόν μελλοντικός έλεγχος δεν θα είχε οποιοδήποτε αποτέλεσμα γιατί δεν θα μπορούσε να γίνει διασταύρωση μεταξύ τιμολογηθέντων ιατρικών υπηρεσιών και αντίστοιχων πληρωμών ελλείψει των σχετικών παραστατικών».

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις καταγεγραμμένες συνομιλίες των κατηγορουμένων φαίνεται να προκύπτει η ύπαρξη ατόμου που αναφέρεται σε συνομιλία ως «αμίλητος» και για τον οποίο η βασική κατηγορουμένη, υπάλληλος του Ταμείου που υπηρετεί με απόσπαση στο υπουργείο Παιδείας, αναφέρει ότι αυτός «είναι για άλλη δουλειά» και ότι «βαράει».

Οι κατηγορούμενοι αρνούνται τις κατηγορίες ενώ νομικοί εκπρόσωποί τους χαρακτηρίζουν υπερβολική τη δίωξη που ασκήθηκε για την υπόθεση.