Το ενδεχόμενο εμπλοκής και άλλων προσώπων στην υπόθεση του Οίκου του Ναύτου διαφαίνεται από την καταγραφή τηλεφωνικών συνομιλιών των κατηγορουμένων στην υπόθεση απάτης σε βάρος του ταμείου (οι κατηγορούμενοι απολογούνται αύριο στον ανακριτή).

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση περιλαμβάνει τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης σε βάρος του Δημοσίου και της πλαστογραφίας.

Το «κρούσμα» στο επίμαχο ταμείο, απασχολεί τον Οικονομικό Εισαγγελέα Γαληνό Μπρη, που από την πρώτη στιγμή κινητοποιήθηκε τάχιστα, και ήδη αποτέλεσε αφορμή για να διενεργηθεί παράλληλα έρευνα σε όλα τα ταμεία του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να εντοπιστούν δυσλειτουργίες που επιτρέπουν ανάλογα φαινόμενα. Η πρωτοβουλία του εισαγγελέα εκτιμάται ότι σχετίζεται με στοιχεία της υπόθεσης του Οίκου του Ναύτου που κρίνεται ότι χρίζουν αξιολόγησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το υλικό που συνέλεξαν οι αρχές μετά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου στην υπόθεση του ταμείου των ναυτικών, φαίνεται να προκύπτουν στοιχεία που χρίζουν διερεύνησης ώστε να εξακριβωθεί αν εμπλέκονται στην υπόθεση και άλλα πρόσωπα πλην των έξι κατηγορουμένων εκ των οποίων οι τέσσερις είναι υπάλληλοι του Οίκου του Ναύτου. Φαίνεται επίσης σαφώς ότι οι κατηγορούμενοι, που συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω παρουσία εισαγγελέα, ετοίμαζαν και νέα «επιχείρηση» είσπραξης μεγάλων ποσών εξαπατώντας και άλλα ασφαλιστικά ταμεία.

Τον ισχυρισμό αυτό άλλωστε προβάλλει ξεκάθαρα -με συγκεκριμένη περίπτωση ταμείου- στην προανακριτική του κατάθεση ο ιδιοκτήτης κλινικής που κατήγγειλε ότι οι κατηγορούμενοι του πρότειναν με πλαστά παραστατικά να λάβει ποσό ενός εκατομμυρίου ευρώ από το Ταμείο, ποσό που είχε ήδη πληρωθεί για νόμιμες υπηρεσίες υγείας. Ο καταγγέλλων που συνεργάστηκε με τις διωκτικές αρχές ώστε να συλληφθούν οι υπάλληλοι του Οίκου του Ναύτου την ώρα που λάμβαναν ποσό 205.000 ευρώ, αναφέρει στην προανακριτική του κατάθεση ότι οι πρωταγωνιστές της υπόθεσης του πρότειναν να κάνουν το ίδιο και με άλλα ταμεία και προσθέτει, σύμφωνα με πληροφορίες: «Τους ενημέρωσα πως το μόνο ταμείο από το οποίο έχω εισπράξει χρήματα είναι το ταμείο του Δημοσίου (ΟΠΑΔ). Τότε ο Σ. Γκ. (σ.σ.: εκ των κατηγορουμένων) με ρώτησε ποιο ήταν το ποσό της προηγούμενής μου πληρωμής και του απάντησα περίπου 1,3 εκατομμύριο. Εκείνος κάνοντας σχετικό μορφασμό μου έδειξε ότι ενθουσιάστηκε με το ύψος του ποσού. Μου είπε ότι θα μιλήσει με κάποιους ανθρώπους και ότι υπάρχει καλή πιθανότητα να πληρωθώ εκ νέου για τις οφειλές που είχα πληρωθεί ήδη από το ταμείο».

Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζουν, σύμφωνα με πληροφορίες, και κάποιες τηλεφωνικές συνομιλίες κατηγορούμενης υπαλλήλου του Οίκου του Ναύτου, στην οποία αποδίδεται κεντρικός ρόλος στη δικογραφία και η οποία επικαλείται την κομματική της ιδιότητα αλλά και πρόσωπα από τον ίδιο πολιτικό χώρο, ενώ φαίνεται να διατηρεί άριστες σχέσεις με πρόσωπα που είχαν την ευθύνη του επίμαχου ταμείου.