Δύο κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος απήγγειλε ο εισαγγελέας σε βάρος του ζευγαριού που συνελήφθη στο Ζεφύρι, μετά από καταγγελία ότι είχαν βρέφος του οποίου δεν ήταν βιολογικοί γονείς.

Η δίωξη αφορά τα αδικήματα της εμπορίας και της αρπαγής ανηλίκου από κοινού, σύμφωνα δε με πληροφορίες τόσο ο 53χρονος κατηγορούμενος και η 48χρονη σύζυγος παραδέχθηκαν και ενώπιον του Εισαγγελέα ότι πλήρωσαν 4 χιλιάδες ευρώ για να έχουν το μωράκι.

Για την υπόθεση είναι πιθανό να ζητηθεί από την Εισαγγελία άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του ζευγαριού, προκειμένου να εξακριβωθούν οι όποιες συνεννοήσεις έγιναν πριν την αγοραπωλησία του παιδιού και να εντοπιστούν τα πρόσωπα που εμπλέκονται σε αυτήν. Ήδη, εξάλλου, δόθηκε εντολή για την υποβολή του βρέφους σε εξετάσεις βιολογικού υλικού.

Βάσει όσων καταγράφονται στην δικογραφία, το ζευγάρι των κατηγορουμένων πήρε, έναντι του προαναφερόμενου ποσού, το μωρό – κοριτσάκι, από ελληνίδα Ρομά με την μεσολάβηση μίας γυναίκας, με το όνομα Κατερίνα, της οποίας το επώνυμο δεν είναι μέχρι τώρα γνωστό.

Το ζευγάρι φέρεται να επιχείρησε, χωρίς επιτυχία, να δηλώσει το κοριτσάκι στο Δήμο Φυλής, σύμφωνα δε με πληροφορίες, στην δικογραφία περιλαμβάνεται κατάθεση γυναίκας η οποία υποστηρίζει πώς η κατηγορουμένη προσποιούνταν την έγκυο πριν εμφανιστεί το μωρό.

Η υπόθεση ανατέθηκε σε τακτικό ανακριτή, από τον οποίο οι δύο κατηγορούμενοι – που δεν συνοδεύονταν από δικηγόρο – ζήτησαν και πήραν προθεσμία για την απολογία τους.