Έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για τον εντοπισμό ενός συνεργού του 32χρονου «Τοξοβόλου του Συντάγματος», και των δύο γυναικών, πριν από μερικές ημέρες στην Αγία Παρασκευή, ο οποίος επιχείρησε να εξαφανίσει ίχνη της ομάδας από διαμέρισμα στην περιοχή Αγίου Νικολάου στα Πατήσια, είναι σε εξέλιξη από χθες.

Στο διαμέρισμα, το οποίο βρίσκεται στην οδό Ναυάρχου Βότση 3 και θεωρείται κρησφύγετο της ομάδας, πραγματοποιήθηκε έρευνα από την Αντιτρομοκρατική και την Εγκληματολογική Υπηρεσία, κατά την οποία, εκτός των άλλων, βρέθηκε πλούσιο ψηφιακό υλικό, καθώς και ανταλλακτικά για drone, κλειδιά, πολλά ρούχα, και άλλο υλικό, που εξετάζεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Όπως διαπιστώθηκε από τη μέχρι στιγμής έρευνα, το συγκεκριμένο διαμέρισμα είχε ενοικιαστεί από τη φίλη του «Τοξοβόλου» με τα πραγματικά στοιχεία της, τον Σεπτέμβριο του 2019, χωρίς όμως να έχει δηλώσει την ενοικίαση.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μετά τη δημοσιοποίηση των πλαστών ταυτοτήτων, που είχαν στην κατοχή τους κατά τη σύλληψη, ο «Τοξοβόλος», η 26χρονη και η 28χρονη, η οποία έχει καταδικαστεί ερήμην σε πολυετή κάθειρξη για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα, η Αντιτρομοκρατική πληροφορήθηκε ότι η 26χρονη εμφανιζόταν τον τελευταίο καιρό στην γειτονιά στα Πατήσια, όπου στήθηκε ενέδρα των αστυνομικών.

Χθες εμφανίστηκε ο καθαριστής, ο οποίος πήγε στο διαμέρισμα, όπου τον προσέγγισαν οι αστυνομικοί.

Όπως είπε ο ιδιώτης, άγνωστος άνδρας, του τηλεφώνησε και έκλεισαν ραντεβού στην Αθήνα, όπου εμφανίστηκε φορώντας κουκούλα, που δεν επέτρεπε να δει καθαρά το πρόσωπό του και του έδωσε τα κλειδιά του διαμερίσματος με εντολή να πετάξει ό,τι υπήρχε μέσα και να το καθαρίσει πολύ καλά, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο άγνωστος ισχυρίστηκε ότι το διαμέρισμα ήταν του αδελφού του, ο οποίος πέθανε και έδωσε στον καθαριστή ως αμοιβή για τη δουλειά του 60 ευρώ.

Από την έρευνα στο κινητό του καθαριστή, κατά τις ίδιες πληροφορίες, διαπιστώθηκε ότι το τηλεφώνημα από τον άγνωστο είχε γίνει από κινητό μη καταχωρημένο σε υπαρκτό πρόσωπο.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας στο διαμέρισμα, όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Δύο κάρτες μνήμης με δύο αντάπτορες, κάρτα SIM και στέλεχος κάρτας SIM, πολυμηχάνημα-εκτυπωτής, Tablet και τρία USB stick, συσκευή κινητής τηλεφωνίας και κάρτα SIM, ανταλλακτικά, αξεσουάρ και παρελκόμενα για Drone, πλήθος από σακούλες, καλώδια, ζελατίνες πλαστικοποίησης και κλειδιά, φωτογραφίες ταυτότητας του Ιωάννη Μιχαηλίδη, όμοιες με αυτή που υπήρχε σε πλαστό δελτίο ταυτότητας που κατείχε, πλήθος από ρούχα (ανδρικά και γυναικεία) και υποδήματα.

Σημειώνεται ότι στις 31-1-2020 είχαν δοθεί στη δημοσιότητα φωτογραφίες καταφανώς πλαστών Δελτίων Αστυνομικής Ταυτότητας, που βρέθηκαν στην κατοχή των τριών συλληφθέντων και κατασχέθηκαν.

Δείτε εδώ την ανακοίνωση της Αστυνομίας

Από την αστυνομία παρακαλείται και πάλι όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με τη συγκεκριμένη δημοσιοποίηση και κυρίως αν τα παραπάνω πρόσωπα, με τα δημοσιοποιηθέντα ή με άλλα στοιχεία, έχουν προβεί σε οποιαδήποτε συναλλαγή όπως, εκμίσθωση οχήματος, διαμερίσματος, οικίας, γκαράζ ή άλλου χώρου κ.λπ., να επικοινωνήσει στους αριθμούς κλήσης 1014 και 10414 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας. Σημειώνεται, ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Η έρευνα για την υπόθεση συνεχίζεται.