Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών, οι οποίοι μετέφεραν με ΙΧ αυτοκίνητα οκτώ μη νόμιμους μετανάστες, προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμότειχου, στην εθνική οδό Ορεστιάδας-Αλεξανδρούπολης (στο ύψος της Μάνδρας).

Οι δύο διακινητές, υπήκοοι Βουλγαρίας, διαπιστώθηκε ότι μεταφέρουν τους παράνομους μετανάστες (πέντε υπηκόους Συρίας και τρεις Μιανμάρ), όταν τα οχήματά τους, που έφεραν πινακίδες Βουλγαρίας και Πολωνίας, ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς για έλεγχο. Τα αυτοκίνητα, καθώς και τρία κινητά τηλέφωνα και μικρό χρηματικό ποσό, κατασχέθηκαν. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμότειχου.

Σύλληψη υπηκόων Πακιστάν για πλαστογραφία

Στο μεταξύ, για πλαστογραφία και παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών συνελήφθησαν στη Βέροια δύο υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 29 και 31 ετών, που εντοπίστηκαν από αστυνομικούς εντός καρότσας φορτηγού και επέδειξαν πλαστά δελτία αιτήσαντος ασύλου, κατά τη διενέργεια του αστυνομικού ελέγχου.

Οι δύο άντρες, που είχαν εισέλθει και διέμεναν παράνομα στην ελληνική επικράτεια, προμηθεύτηκαν από ομοεθνή τους τα δελτία αιτήσαντος ασύλου, έναντι χρηματικού ποσού. Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, διαπιστώθηκε ότι σκόπευαν να ταξιδέψουν από τη Θεσσαλονίκη στην Ιταλία, πληρώνοντας χρηματικά ποσά σε έτερο ομοεθνή τους. Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Ημαθίας. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.