Τρία άτομα για λαθρεμπόριο ποτών συνέλαβαν οι αστυνομικοί στο Λευκώνα Σερρών. Οι αστυνομικοί προχώρησαν στην κατάσχεση περισσότερων από 9.000 φιάλων λαθραίων αλκοολούχων ποτών διαφόρων μαρκών, συνολικού όγκου πλέον των 11.000 λίτρων.

Οι δύο εκ των συλληφθέντων ενεργούσαν ως προπομπός προκειμένου να ενημερώνουν τον τρίτο συλληφθέντα για την ύπαρξη αστυνομικών ελέγχων κατά την διάρκεια του δρομολογίου.

Οι αστυνομικοί μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, εντόπισαν τον Ρουμάνο και τους δύο Βούλγαρους, και το αυτοκίνητό τους και τους έκαναν έλεγχο. Στο αυτοκίνητό τους βρέθηκαν 24 φιάλες βότκας με συνολικό όγκο 20,4 λίτρα.

Στη συνέχεια εντόπισαν το φορτηγό που οδηγούσε ο 47χρονος και σε αστυνομική έρευνα που έγινε, βρέθηκαν 9.274 λαθραίες φιάλες διαφόρων οινοπνευματωδών ποτών διαφόρων μαρκών, συνολικού όγκου 11.032 λίτρων.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι προαναφερόμενοι εισήγαγαν από την Βουλγαρία τις συγκεκριμένες ποσότητες οινοπνευματωδών ποτών χωρίς να έχουν καταβληθεί οι νόμιμοι δασμοί και φόροι.

Από την συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι Βούλγαροι ενεργούσαν ως προπομποί προκειμένου να ενημερώνουν τον 47χρονο Ρουμάνο για την ύπαρξη ελέγχων.
Συνολικά κατασχέθηκαν 9.298 φιάλες οινοπνευματωδών ποτών συνολικού όγκου 11.052,4 λίτρων, οι οποίες εστάλησαν στο Τελωνείο Σερρών για τον καταλογισμό των διαφυγόντων δασμών και φόρων.

Τα προαναφερόμενα οχήματα, καθώς και τα κινητά τηλέφωνα των συλληφθέντων κατασχέθηκαν ως μέσα τέλεσης λαθρεμπορίας.

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.