Δεκτό έκανε, σύμφωνα με πληροφορίες, το Συμβούλιο Εφετών το αίτημα για την αποφυλάκιση του Κώστα Σακκά.

Σύμφωνα με το βούλευμα, ο νεαρός κατηγορούμενος που βρίσκεται σε απεργία πείνας, εδώ και 38 ημέρες, μπορεί να αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή των εξής περιοριστικών όρων: απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, υποχρεωτικής εμφάνισης κάθε Δευτέρα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, υποχρεωτικής διαμονής στην οικία που έχει δηλώσει ως κατοικία του, απογόρευσης οποιασδήποτε επαφής και επικοινωνίας με συγκατηγορουμένους του στην υπόθεση της οργάνωσης «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», χρηματικής εγγύησης 30.000 ευρώ και απαγόρευσης μετακίνησης εκτός του νομού Αττικής.

Ο Κώστας Σακκάς προφυλακίστηκε μετά την απολογία του στον ειδικό εφέτη ανακριτή, αρμόδιο για υποθέσεις τρομοκρατίας, στις 4/10/2010. Ωστόσο, στην πορεία απαγγέλθηκαν νέες κατηγορίες σε βάρος του για συναφείς υποθέσεις με αποτέλεσμα να παραταθεί η προφυλάκισή του.

Η συνήγορός του, Μαρίνα Δαλιάνη, έχει τονίσει σε δηλώσεις της ότι η περίπτωση του εντολέα της, με την παράταση του ανώτατου ορίου προφυλάκισης, αποτελεί παραβίαση και της ελληνικής νομοθεσίας, αλλά και της συνθήκης για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ύστερα από επικοινωνία του newsbeast.gr με το δικηγόρο Μιχάλη Καλογήρου, ο 29χρονος αναρχικός αποφυλακίζεται με όρους.

Ο Κώστας Σακκάς προφυλακίστηκε στις 4 Δεκεμβρίου 2010, κατηγορούμενος για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», κατηγορία που ο ίδιος αρνείται, υπερασπιζόμενος όμως την αναρχική του ταυτότητα. Βρίσκεται εδώ και 38 μέρες σε απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενος για το γεγονός ότι έχει συμπληρώσει ήδη 31 μήνες προφυλάκισης -πέραν κάθε νόμιμου ορίου- χωρίς να έχει δικαστεί.