Οι εποχές που οι πολίτες εξόπλιζαν τα σπίτια τους με μία πόρτα ασφαλείας και ένοιωθαν προστατευμένοι έχουν περάσει και πλέον στο «οπλοστάσιο» των πολιτών έχουν προστεθεί κάμερες εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου, συστήματα συναγερμών-για τον εντοπισμό οποιασδήποτε κίνησης- καθώς και κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης.

Η αύξηση της εγκληματικότητας και τα συνεχή κρούσματα κλοπών οδηγούν πολλούς Θεσσαλούς σε υπηρεσίες φύλαξης των κατοικιών τους.

Ειδικότερα αυτήν την περίοδο λόγω της απουσίας πολλών για τις καλοκαιρινές διακοπές, η ζήτηση αυξάνεται, τονίζουν Λαρισαίοι ιδιοκτήτες Εταιρειών Σεκιούριτι.

Ο τζίρος παραμένει σε υψηλά επίπεδα και παρά την κρίση πρόκειται για έναν κλάδο που επιβιώνει.

Ωστόσο, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί οι εποχές που οι πολίτες επέλεγαν ακριβά και προχωρημένα συστήματα ασφαλείας και αρκούνται στα τυπικά προκειμένου να περιορίσουν τα έξοδα τους.

Την ίδια στιγμή, μεγάλο είναι το ποσοστό και των επιχειρηματιών που ζητούν 24ωρη φύλαξη.

Σεκιούριτι στον γάμο
Στο μεταξύ, σύμφωνα με την εφημερίδα «Κόσμος» δεν είναι λίγοι εκείνοι που προσλαμβάνουν σεκιούριτι για την φύλαξη των οικιών τους στα χωριά του νομού καθώς και εκεί η εγκληματικότητα αυξάνεται το τελευταίο διάστημα ανησυχητικά.

Οι εταιρείες σεκιούριτι μάλιστα δεν ξαφνιάζονται καθόλου κάθε φορά που οι πελάτες τους ζητούν τη συνδρομή τους για τις ώρες που θα λείπουν από το σπίτι τους, προκειμένου να παρευρεθούν σε γάμο, για να μην αφήσουν απροστάτευτα τα σπίτια τους.

Όπως επισημαίνουν οι υπεύθυνοι σε εταιρείες φύλαξης, από τον Μάιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο η ζήτηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη καθώς σε αρκετές περιπτώσεις όλες σχεδόν οι οικογένειες, συγγενείς οι περισσότεροι, απουσιάζουν και υπάρχει ο κίνδυνος οι διαρρήκτες να «χτυπήσουν» σπίτια και να αφαιρέσουν ανενόχλητοι χρήματα και δώρα του γάμου.
Να σημειωθεί ότι οι υπηρεσίες φύλαξης λειτουργούν σε 24ωρη βάση και ένα περιπολικό βρίσκεται πάντα σε ετοιμότητα. Σε περίπτωση που ο φύλακας της υπηρεσίας διαπιστώσει την ύπαρξη κάποιου κλέφτη ειδοποιεί αμέσως τον ιδιοκτήτη του σπιτιού αλλά και την αστυνομία.

Το παράδοξο βέβαια της υπόθεσης είναι ότι οι σεκιούριτι δεν οπλοφορούν καθώς ο ρόλος τους είναι η πρόληψη και όχι η καταστολή. Σε ότι αφορά τέλος, το κόστος φύλαξης αυτό ποικίλλει και εξαρτάται από την υπηρεσία, την ώρα καθώς και την περιοχή.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.