Εξιχνιάσθηκε η υπόθεση κλοπής κοσμημάτων, συνολικής αξίας 3.000 ευρώ, από 61χρονο σε δημοτικό διαμέρισμα του δήμου Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου.

Ύστερα από έρευνα των αρχών, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών γυναικών, για κλοπή, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Παράλληλα, κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός κοσμημάτων, για τα οποία η αστυνομία ερευνά αν οι γυναίκες τα κατείχαν νόμιμα.

Πρόκειται για μία 22χρονη γυναίκα που αφαίρεσε, σύμφωνα με τα στοιχεία, τα κοσμήματα και στη συνέχεια τα διέθεσε προς πώληση σε 47χρονη υπάλληλο-υπεύθυνη λειτουργίας ενεχυροδανειστηρίου στο Ρέθυμνο, λαμβάνοντας το ποσό των 760 ευρώ.

Επιπλέον, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι η 47χρονη υπεύθυνη λειτουργίας του καταστήματος δεν έγραψε ως όφειλε όλα τα προς πώληση κοσμήματα στο βιβλίο του ενεχυροδανειστηρίου παρά μόνο τον χρυσό σταυρό, ενεργώντας κατ’ εντολή της 23χρονης ιδιοκτήτριας, εκδίδοντας στη συνέχεια σχετική απόδειξη που αντιστοιχούσε στο χρηματικό ποσό των 16 ευρώ.

Από την αστυνομική έρευνα στο ενεχυροδανειστήριο βρέθηκε τελικά και κατασχέθηκε ο χρυσός σταυρός, ενώ παράλληλα κατασχέθηκαν όλα τα κοσμήματα που διέθετε το κατάστημα προς πώληση τον τελευταίο μήνα, προκειμένου να διερευνηθεί η νομιμότητα της κατοχής τους.

Η Αστυνομία ενημέρωσε και τις συναρμόδιες υπηρεσίες (ΣΔΟΕ, ΙΚΑ, Επιτροπή Καταπολέμησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες), ώστε και από την πλευρά τους να ενεργήσουν για τις περαιτέρω διαδικασίες.